Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaKAMYON-TREYLERVolvo'nun ağır hizmet tipi elektrikli kamyonları için satışlar başladı

Volvo’nun ağır hizmet tipi elektrikli kamyonları için satışlar başladı


Volvo Trucks’ın ağır hizmet tipi elektrikli kamyon serisinin satışları, ön sipariş sisteminin resmi açılışıyla hızlandı.

Volvo Trucks, ağır hizmet tipi elektrikli kamyon serisi Volvo FH, Volvo FM ve Volvo FMX için ön sipariş sistemini başlattı.. Seri üretimi sonbaharda başlayacak olan elektrikli kamyonlar, başlangıçta Göteborg’daki Tuve fabrikasında üretilecek.

Elektrifikasyon için ileriye doğru büyük bir adım

Elektrikli ağır iş kamyonlarının sipariş sisteminin devreye alınmasıyla ilgili düzenlenen törende konuşan Volvo Trucks Başkanı Roger Alm; “Bugün, Volvo Trucks için bir kilometre taşı. Bu harika kamyonların siparişlerine büyük ilgi var. Şimdiye kadar ağırlıklı olarak müşterilere ve ortaklara satın alma niyet mektupları imzalama teklifinde bulunduk, ancak şimdi kesin siparişleri imzalamaya başlıyoruz, bu da elektrifikasyon için ileriye doğru büyük bir adım” dedi.

Yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz 2021 yılında Volvo Trucks, 20’den fazla ülkeden 1.100’den fazla elektrikli kamyon için ön sipariş aldı.

Elektrikli kamyonlarda Avrupa’da pazar lideri

Volvo’nun orta sınıf kamyonları Volvo FE, Volvo FL ve Volvo VNR’nin elektrikli versiyonları şimdiden seri üretimde. Volvo’nun elektrikli kamyonlarının Avrupa’daki en büyük pazarları şu anda Norveç, İsveç ve Almanya. Volvo Trucks, 2021’de %42’lik pazar payıyla ağır elektrikli kamyonlarda Avrupa’da pazar lideri ve Kuzey Amerika’da da lider bir konuma sahip.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER