Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGÜNCELAirbus, Skynet 6A uydusu için sözleşme imzaladı

Airbus, Skynet 6A uydusu için sözleşme imzaladı

Airbus Defence and Space, İngiltere Savunma Bakanlığı (MOD) ile Skynet filosunu genişletmek ve geliştirmek için bir sözleşme imzaladı.

Sözleşme, 2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan askeri haberleşme uydusu Skynet 6A’nın geliştirilmesi, üretimi, siber koruma, montaj, entegrasyon, test ve lansmanı içeriyor. Anlaşma aynı zamanda mevcut Skynet 5 sistemine teknoloji geliştirme programları, yeni güvenli telemetri, izleme ve komut sistemleri, fırlatma, yörünge testi ve zemin segmenti güncellemelerini de içerecek. İmzalanan anlaşma 500 milyon Pound’dan fazla değer taşıyor.

Airbus tarafından yönetilen Skynet 5 programı, 2003 yılından bu yana İngiltere Savunma Bakanlığı’na küresel operasyonları destekleyen oldukça sağlam, güvenilir ve güvenli bir askeri iletişim hizmet paketi sundu. Airbus, 1974’ten beri tüm Skynet fazlarında yer almakta ve bu faz, İngiltere’nin uzay üretimine olan güçlü bağlılığını göstermektedir. Son program, eski Skynet 4 uydularını kullanarak ve ardından 2007-2012 yılları arasında yapılan Skynet 5A, 5B, 5C ve 5D uydularının hizmete girmesinden önce tamamen yenilenmiş bir yer şebekesi ile güçlendirilerek başlatılacak.

Uydu 2025 yılında yörüngeye fırlatılacak ve minimum 15 yıllık tasarım ömrüne sahip olacak. Yörüngesel pozisyonu lansman tarihine yakın ilan edilecektir.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER