Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayTIR Sürücüsü krizi, İngiltere'den sonra Avrupa'ya da sıçradı!

TIR Sürücüsü krizi, İngiltere’den sonra Avrupa’ya da sıçradı!

İngiltere’de geçtiğimiz hafta başlayan TIR sürücüsü krizi Avrupa’ya da sıçradı. İngiltere’den sonra Polonya ve Almanya’da da TIR sürücüsü sorunu baş gösterdi.

İngiltere ve Avrupa Birliği ülkelerinde pandeminin ekonomiye olumsuz yansımaları etkili olmaya başladı. Tedarik zincirinde yaşanan sorunlar TIR sürücüsü krizi ile zirve yaptı.

Geçen hafta İngiltere genelinde 5500 benzin istasyonu yakıt yokluğu nedeniyle hizmetlerini askıya almak zorunda kaldı. Özellikle akaryakıt tanker sürücüsü bulmakta zorlanan İngiltere’de 5 bin TIR sürücüsü ihtiyacı olduğu açıklandı.

Brexit ve pandemi etkilerinin, sorunun giderek büyümesine yol açtığına vurgu yapan uzmanlar, bu sorunun diğer Avrupa ülkelerine de yansıyıp domino etkisi yapmasından korkulduğunun altını çiziyor.

Polanya ve Almanya’da da TIR sürücüsü açığı büyüyor

AB ülkelerindeki TIR sürücüsü eksikliği İngiltere kadar hissedilmiyorsa da, başta Polonya ve Almanya olmak üzere bir çok ülkede lojistik hizmetlerde sorunlar yaşanmaya başlandı.

Polonya 123 bin TIR sürücüsüne ihtiyaç duyulduğunu açıklarken, Almanya’daki TIR sürücüsü eksikliği ise 60 bin olarak ifade ediliyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER