Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaGÜNCELTAV Technologies Zagreb Havalimanı’nda hizmet vermeye başladı

TAV Technologies Zagreb Havalimanı’nda hizmet vermeye başladı

Şirket tarafından geliştirilen ve havalimanı kaynaklarının verimli kullanımını en üst düzeye çıkaran “Common Use Passenger Processing System (CUPPS)” ile seyahat belgeleri kontrollerini dijitalleştiren “Travel Document Authorization System (TDAS)” çözümleri havalimanında kullanılmaya başlandı.

TAV Havalimanları’nın iştiraki TAV Technologies tarafından geliştirilen IATA sertifikalı, PAX Analyzer çözümü aracılığıyla iş zekası yetenekleriyle desteklenmiş Common Use Passenger Processing System (CUPPS) ile hızlı ve verimli güvenlik kontrol noktası doğrulamasını sağlayan “Travel Document Authorization System (TDAS)” çözümleri Zagreb Havalimanı’nda kullanılmaya başlandı. Bu entegre çözümler, havalimanında check-in ve uçağa biniş dahil çeşitli yolcu temas noktalarını optimize ederek terminal içinde yolcu deneyimini iyileştirirken aynı zamanda yapay zekâdan faydalanarak operasyon ekiplerine veri içgörüleri ve tahmin senaryoları oluşturuyor.

TAV Technologies Genel Müdürü M. Kerem Öztürk, yolcu çözümlerinin önemli faydalarını vurgulayarak “Akıllı iş akışlarının, özelleştirilebilir gösterge panolarının ve sorunsuz sistem entegrasyonunun geliştirilmesi gibi alanlarda yolcu çözümlerimizin önemli avantajları bulunuyor. İş zekasıyla geliştirilmiş çözümlerimiz, operasyon planlama ekiplerine yaklaşan uçuşlar, havayolları ve destinasyon dağılımları hakkında istatistikler sunarak verimlilik kazandırıyor. Aynı zamanda 7/24 teknik destek sağladığımız bu çözümlerin Zagreb Havalimanı’nda kullanılmaya başlanmasından dolayı mutluyuz” dedi.

Hırvatistan’ın en büyük havalimanı Zagreb, 2022 yılında 3.1 milyon yolcuya hizmet vererek pandemi öncesi trafiğin %91’ini geri kazandı. TAV Havalimanları’nın içinde yer aldığı konsorsiyum Zagreb Havalimanı’nın 2042’ye kadar işletme hakkına sahip bulunuyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER