Cuma, Nisan 26, 2024
Ana SayfaGÜNCELPeugeot, yeni panoramik i-Cockpit’i ilk Yeni 3008’de kullanacak

Peugeot, yeni panoramik i-Cockpit’i ilk Yeni 3008’de kullanacak

PEUGEOT’daki değişimin bir sonraki adımı olan Yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT™, yenilikçi ve kararlı bir hareketle, ilk olarak yeni 3008’de ortaya çıkıyor.

  • PEUGEOT, yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT ile ilgili yenilikleri ve yeni 3008’in metamorfozunu aktaran görselleri paylaştı. Yeni 3008, PEUGEOT markasının yeni görünümü için bir sonraki seviyeyi oluşturuyor.

Yaratıcı tasarım, sürüş keyfi ve elektrik performansını tamamen yeni bir seviyeye taşıyacak yeni PEUGEOT 3008, yeni PEUGEOT Panoramik i-COCKPIT™ ile yollara çıkan ilk model olacak. Bir sonraki 3008’de kullanılacak olan yeni nesil PEUGEOT i-Cockpit®, ön konsolun üzerinde havada süzülüyor gibi duran etkileyici 21 inçlik yüksek çözünürlüklü kavisli panoramik ekrana, yeni bir kompakt direksiyona ve i-Toggles düğmelere sahip olacak.

10 yıllık başarılı bir geçmişe sahip PEUGEOT i-Cockpit® hiç bu kadar keskin bir değişim yaşamamıştı. Bu değişim, PEUGEOT içindeki bir sonraki seviyeyi temsil ediyor. PEUGEOT ekiplerinin tutkusu, temel unsurları yeniden şekillendirerek yeni PEUGEOT Panoramik i-Cockpit™ ile pazarda benzersiz bir seçenek sunuyor. Bu yaklaşım, sürücü ve beraberindeki yolculara her zamankinden daha fazla keyif, güvenlik, konfor ve kolaylık sağlıyor.

10 yılı aşkın bir süredir üretilen ve yaklaşık 10 milyon adet satılan PEUGEOT i-Cockpit®; dijital gösterge paneli, kablosuz bağlantı, sesli komutlar, 3D efektler ve kişiselleştirilebilir i-Toggles olmak üzere en güncel teknolojileri kullanıma sunuyor. PEUGEOT, bugün gelinen noktada sürüş deneyimini dönüştüren tamamen yeni bir i-Cockpit® ile işleri bir sonraki seviyeye taşıyor: Yeni PEUGEOT Panoramik i-Cockpit™.

Yükseltilmiş gösterge ekranı ve merkezi dokunmatik ekran bir araya geliyor

PEUGEOT ekipleri, yükseltilmiş gösterge ekranı ve merkezi dokunmatik ekran olmak üzere i-Cockpit®’in üç temel öğesinden ikisini bir araya getirmeye karar verdi. Bu iki unsur, yeni tasarımda ön konsolun sol ucundan orta konsola uzanan 21 inçlik yüksek çözünürlüklü tek bir kavisli panelde birleşiyor. Yolcu bölmesinden görünmeyen bir arka destekle bağlanan bu panoramik ekran, ön konsolun üzerinde yüzüyormuş gibi görünüyor. Süzülme efekti, ekranın altındaki LED ambiyans aydınlatmayla vurgulanıyor. 21 inçlik panoramik ekran, optimum ergonomi sağlayacak şekilde konumlandırılıyor. Ayrıca sürücüye doğru hafifçe kavisli olmakla birlikte ön yolcu için sorunsuz bir erişim de sağlıyor.

Üstün boyut ve kalitesiyle bu dijital ekran, PEUGEOT i-Cockpit®’in iki temel işlevini birleştiriyor:

  • Panoramik ekranın sol tarafında, kompakt direksiyonun üzerindeki gösterge ekranı, sürüşle ilgili hız, güç, sürüş yardımcıları, enerji akışı gibi tüm bilgileri gösteriyor.
  • Panoramik ekranın sağ tarafında, ön konsolun ortasında bulunan dokunmatik ekrana hem sürücü hem de yolcu erişebiliyor. Bu ekran iklimlendirme, navigasyon, medya/bağlantı gibi işlevleri kontrol etmek için kullanılabiliyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER