Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVOtokar'dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!

Otokar’dan 9 ayda 516.4 milyon TL net kâr!

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, yılın ilk 9 aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’de ve farklı kıtalarda önemli teslimatlar gerçekleştiren Otokar, yılın ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 53 artırdı. İhracatta yüzde 41 büyüme elde eden şirketin, ilk 9 aydaki net kârı ise 516.4 milyon TL oldu.

Serdar Görgüç

İzmir ESHOT’un 364 adetlik dev otobüs teslimatını toplam 7 ay gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç yılın ilk 9 ayını değerlendirdi: “İzmir’in şehir içi otobüslerinin yanı sıra Ukrayna için ürettiğimiz CNG’li otobüslerimizin teslimatlarını tamamladık; savunma sanayii alanında aldığımız zırhlı araç siparişlerinin üretimlerine ve teslimatlarına devam ettik. Elektrikli otobüsümüzün Avrupa’daki tanıtımları devam ederken otonom otobüs, uzaktan komutalı askeri araç gibi Ar-Ge çalışmalarımız da hızla ilerliyor. Önümüzdeki dönemde Ankara, İstanbul, Slovakya, Ürdün’de kazandığımız ihalelere ve farklı coğrafyalardan aldığımız siparişlere odaklanacak, büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

Otokar, 2021’in ilk 9 ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artırdı. Fikri mülkiyet hakları kendine ait ürünleriyle 5 kıtada 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren Otokar, üçüncü çeyrek sonunda cirosunu 2.7 milyar TL’ye taşıdı. İhracatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41 büyüten Otokar’ın 9 aylık ihracatı 224 milyon USD, net kârı ise 516.4 milyon TL olarak gerçekleşti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER