Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaGÜNCELOtokar, ilk hidrojenli otobüsünü Avrupa’da sergiliyor

Otokar, ilk hidrojenli otobüsünü Avrupa’da sergiliyor

Otokar, Avrupa’nın en büyük otobüs fuarı Busworld Europe’ta hidrojen yakıt hücreli otobüsü KENT Hidrojen’i dünya sahnesine taşıdı.

  • Fuarda elektrikli otobüs ailesinin yeni üyelerini tanıtan Otokar, biri otonom olmak üzere 7 farklı model otobüsünü sergiliyor.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa’nın en büyük otobüs etkinliği Busworld Europe fuarında yenilik rüzgarı estiriyor. Geniş ürün gamı, kullanıcı ve çevre odaklı çözümleriyle sürdürülebilir ulaşımın geleceğine katkı sağlayan Otokar, 12 Ekim 2023 tarihine kadar sürecek olan fuara 4’ü yeni olmak üzere 7 aracıyla katıldı.

Otokar, 6 gün sürecek olan fuara ürün gamına eklediği yeni sıfır emisyonlu araçlarıyla bir kez daha damgasını vuracak. Otokar’ın ilk hidrojen yakıt hücreli otobüsü olan KENT Hidrojen ilk kez Busworld Europe’da sergileniyor. Geçtiğimiz yıl Avrupa’da “Mükemmel Tasarım Ödülü”ne layık görülen TERRITO serisinin 13 metrelik yeni elektrikli modeli e-TERRITO da ilk kez fuarda tanıtılıyor.

Elektrikli ve alternatif yakıtlı araçlar konusunda birçok ilke imza atan Otokar, akıllı otonom otobüsü e-CENTRO ile ulaşımın geleceğini aydınlatıyor. Araç, Avrupa’nın en büyük buluşmalarından biri olan fuarda ziyaretçileri salonlar arasında taşıyarak toplu ulaşımın geleceğini deneyimleme fırsatı sunuyor. Otokar standının ziyaretçileri ayrıca, Avrupa’da birçok ülkede en çok satan orta boy otobüs olan NAVIGO’yu yenilenen tasarımıyla yakından görme fırsatı buluyor.

“AVRUPA PAZARINDA İSTİKRARLI BÜYÜMEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ”

Türkiye’nin lider otobüs markası olan Otokar’ın Avrupa’nın önde gelen otobüs üreticileri arasındaki konumunu artırdığını vurgulayan Otokar Genel Müdür Yardımcısı Kerem Erman: “Otokar’a olan güven ve araçlarımıza gösterilen ilgi sayesinde gelirinin yüzde 72’sini küresel pazarlardan elde eden bir üretici konumuna ulaştık. Hedefimiz, mevcut ve ürün ailemize eklediğimiz sıfır emisyonlu araçlarımızla Avrupa pazarında güçlü oyunculardan biri olmak” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER