Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana SayfaGÜNCELOpel’in hedefi ilk 5!

Opel’in hedefi ilk 5!

Global çapta büyüme trendi ile başarılı bir grafik yakalayan Opel, Türkiye’de de çıtayı yukarıya çekti.

  • Alman devinin global pazarları arasında yer alan İspanya’yı geride bırakarak 5. sıraya yükselen Opel Türkiye’nin 2022 hedefi ise her alanda ilk 5’te yer almak.

Türkiye’de toplam pazarda, hatchback satışlarında, hafif ticari araç pazarında, SUV satışlarında ilk beşe girme hedefine odaklanan Opel, yılın ilk 5 ayı sonunda bu hedeflerine ulaşmaya başladı.

Kısa vadede ilk 5 hedeflerinin, uzun vadede ise elektrifikasyon hedeflerinin ön planda olduğunu vurgulayan Opel Türkiye Genel Müdürü Alpagut Girgin, “Türkiye otomotiv pazarının önemli bir potansiyeli olduğunu biliyoruz. Bu sene son çeyrekte bulunurluk problemlerinin aşılması ve lojistik sorunlarının azalması ile pazarın daha da hareketleneceğini öngörüyoruz. Hedefimiz, 2022 yılında 45 bin adetlik satış rakamına ulaşarak her alanda ilk 5’te yer almak. Orta vadede ise elektrikli modellerimizle büyümeyi sürdüreceğiz. 2025’te Türkiye’de 70 bin adetlik satış hedefimiz var ve bunun 10 bini elektrikli modellerden gelecek” dedi.

“Son çeyrekte lojistik sorunlar ortadan kalabilir”

Alpagut Girgin, “Türkiye pazar değerlendirmesine baktığımızda malumunuz ilk 4 ay, tedarikte ve lojistikteki sıkıntılarla geçen bir dönem oldu. Buna karşın kötü bir yıl sonu toplam pazarı öngörmüyoruz. Yılın son çeyreğinde lojistik sorunlarının bir nebze daha azalacağını öngörüyoruz ve bu doğrultuda hem Opel hem de Stellantis grubu olarak 2022 yılı için pazar öngörümüzü 765 bin adet olarak şekillendiriyoruz. Opel olarak bizim hedefimiz ise 45 bin adedin üstüne çıkmak” dedi.

Yeni Opel CEO’su Florian Huettl’ın ilk ziyareti Türkiye’ye

Girgin, “1 Haziran’da göreve gelen yeni CEO’muz Florian Huettl, ilk pazar ziyaretini de Türkiye’ye yapacak. 2 tam gün olarak gerçekleşecek olan bu ziyarette hem şu anki satış performansımızın hem de İspanya’yı geride bırakarak Opel dünyasında ilk 5 ülke arasında yer almamızın önemli bir payı var elbette. Türkiye pazarının öneminin altını bir kez daha çizeceğiz ve kendisine taleplerimizi ileteceğiz. Türkiye pazarında daha önce çalıştığı için bu değişiklik bize maksimum seviyede avantaj sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER