Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaLOJİSTİKMAN ve ABB E-mobility'den lojistik sektörüne güç katacak anlaşma!

MAN ve ABB E-mobility’den lojistik sektörüne güç katacak anlaşma!

Lojistik müşterilerinin ihtiyaçlarına daha da güçlü bir şekilde odaklanacak işbirliği; Avrupa’nın önde gelen ticari araç üreticilerinden MAN Truck & Bus ve ABB E-mobility, Las Vegas’ta (CES) Tüketici Elektroniği Fuarı’nda duyurulan özel bir işbirliği anlaşması imzaladı.

Anlaşma ile birlikte özellikle megawatt şarj sisteminin geliştirilmesi, lojistik firmalarının elektrikli araçlara daha kolay geçişini sağlayacak ulaşılabilinir şarj istasyonlarının gelişmesine ve yaygınlaşmasına öncülük edilecek. Uzun menzil için huzlı ve daha ekonomik şarj sistemleri devreye alınacak.

“Ticari araç sektörünün özel gereksinimlerine odaklanıyoruz.”

MAN Mühendislikten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Nickels, iş birliğini pazarda bir uzmanlık alanı olarak görüyor: “Sektörümüzde araştırma ve geliştirme alanında işbirliği oldukça nadirdir. ABB E-mobility ile birlikte, güvenilir, bağlayıcı ve şeffaf ortaklık. Zaten ürün ve standartların geliştirilmesiyle başlıyoruz ve ticari araç sektörünün özel gereksinimlerine odaklanıyoruz.”

Sürdürülebilir ve ekonomik uzun mesafe ağır yük ve yolcu taşımacılığının geleceği

Sektörler arası işbirliğinin tüm sektör için önemi özellikle megawatt şarj sistemi (MCS) için belirgindir, diyen Nickels şöyle devam etti: “MCS olarak, gelecekte megawatt aralığında şarj kapasitelerini mümkün kılmak için tüm sektördeki oyuncularla çalışıyoruz ve dolayısıyla sürdürülebilir ve ekonomik uzun mesafe ağır yük ve yolcu taşımacılığı. ABB E-mobility ile işbirliği yaparak, yeni teknolojinin zorluklarını erken bir aşamada çözebilir ve standardizasyonu daha hızlı bir şekilde ilerletebiliriz.”

En kısa sürede güvenilir ürünlerin oluşturulması sağlanacak

Bu zorluklar arasında ISO15118-20 iletişim standardı ve sinyal aktarmanın yeni yolları yer alıyor. MCS’nin temeli, elektromobilitede ilk kez kullanılan Ethernet iletişimidir. Araçlar ve şarj istasyonlarıyla yapılan erken yazılım ve birlikte çalışabilirlik testleri, gelişmekte olan bir pazar ortamında mümkün olan en kısa sürede güvenilir ürünlerin oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle, başlangıçta üç yıl sürmesi planlanan işbirliği, şarj istasyonları, araçlar ve yazılımların dahili olarak geliştirilmesi ve daha da geliştirilmesinin yanı sıra, en başından itibaren müşteri deneyimine odaklanıyor.

Ağır yük ve uzun mesafe yolcu taşımacılığında elektromobilitenin başarısı

Yüksek şarj performansı, güvenilir teknoloji ve müşteri güveni; bunlar ağır yük ve uzun mesafe yolcu taşımacılığında elektromobilitenin başarısının ön koşullarıdır. MAN ile erken ürün aşamasından itibaren birlikte çalışarak ihtiyaçlara daha da iyi yanıt verebiliceklerini belirten ABB E-mobility Ürün ve Donanım Platformları Kıdemli Başkan Yardımcısı Floris van de Klashorst, “2025 yılına kadar pazara lojistik gereksinimlerini karşılayan bir ürün sunmak istiyoruz” diyor ve ekliyor:

“Piyasanın birbirine kenetlenen ve güvenilir bir şekilde çalışan bir ekosisteme ihtiyacı var. Bu nedenle, MCS ve CCS etkileşimi için alan, enerji tedariği ve şebeke genişletme gibi konuları ele alan bir konsepti ortaklaşa geliştirmek istiyoruz. MAN’ın kapsamlı uzmanlığı, müşteri odaklı geliştirmemize yardımcı oluyor. hem depoda hem de pistte kullanım için odaklı çözümler” diyor van de Klashorst, gelecekteki projelere dair bir bakış açısı sunuyor. İşbirliği sadece lojistikle sınırlı olmayacak. MCS gelecekte seyahat sektöründe de kullanılacak, örneğin karavanlar ve otobüsler için.

MAN Truck & Bus Hakkında

MAN Truck & Bus, yıllık yaklaşık 11 milyar Euro (2022) cirosu ile Avrupa’nın önde gelen ticari araç üreticilerinden ve taşımacılık çözümleri sağlayıcılarından biridir. Ürün portföyünde kamyonetler, kamyonlar, otobüsler, dizel ve gazlı motorların yanı sıra yolcu ve yük taşımacılığına yönelik hizmetler de yer alıyor. Elektrikli tahrik, halihazırda standart MAN otobüs ve MAN van serisinin ayrılmaz bir parçası ve seri üretilen elektrikli kamyonlardan oluşan kapsamlı bir portföy Ekim 2023’ten bu yana satışa sunuluyor. Karayolu yük taşımacılığında dijitalleşme ve otomasyonla birlikte, CO2’siz sürüş, şirketin kendisini 2030 yılına kadar ticari araç üreticisinden akıllı ve sürdürülebilir taşımacılık çözümleri sağlayıcısına dönüştürdüğü NewMAN’ın geleceğe yönelik stratejisinin temel direğidir. MAN Truck & Bus bir TRATON GROUP şirketidir ve dünya çapında yaklaşık 33.000 kişiyi istihdam etmektedir.

ABB E-mobilite Hakkında

ABB E-mobilite, elektrikli araç (EV) şarj çözümlerinde küresel bir lider olarak daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir mobilite geleceği sağlıyor. ABB E-mobility, dünyanın en büyük EV OEM’lerinin ve ülke çapındaki EV şarj ağı operatörlerinin tercih ettiği bir iş ortağıdır. Evler için akıllı şarj cihazlarından geleceğin otoyol istasyonları için yüksek güçlü şarj cihazlarına, filoların elektrifikasyonuna ve elektrikli otobüs ve kamyonların şarjına kadar en geniş EV şarj çözümleri portföyünü sunuyor. Dünya çapında yaklaşık 1.500 çalışanıyla ABB E-mobility, 50.000’den fazla DC hızlı şarj cihazı da dahil olmak üzere 85’ten fazla pazarda bir milyondan fazla EV şarj cihazı sattı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER