Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaManşet HaberIVECO eDaily, Avrupa Sürdürülebilir Taşımacılık Ödülünü de aldı

IVECO eDaily, Avrupa Sürdürülebilir Taşımacılık Ödülünü de aldı

Almanya’da TRANSPORT Dergisi tarafından kamyonet ve teslimat kamyonetleri kategorisinde 2024 Avrupa Sürdürülebilir Taşımacılık Ödülü eDaily’ye verildi.

eDaily, İspanya’da düzenlenen Motor Axel Springer Awards 2023’te En İyi Sürdürülebilir Ticari Araç ödülüne layık görüldü. Prestijli ödüller, ikonik Daily’nin “elektrikli ikizinin” büyük potansiyelini gözler önüne seriyor: eDaily, öne çıkan modüler batarya teknolojisi ile çok yönlülüğü, görev odaklılığı ile performanstan ödün vermiyor.
eDaily, Almanya’da kamyonet ve teslimat kamyonetleri kategorisinde Avrupa Sürdürülebilir Taşımacılık Ödülü 2024 ve İspanya’da Motor Axel Springer Ödülleri 2023’te kazandığı En İyi Sürdürülebilir Ticari Araç unvanıyla yeni ödüller alıyor ve ödül kotasını yükseltiyor. Bu ödüller, IVECO’nun 2023 “What Van?” yarışmasında şimdiden “One to Watch” olarak tanınan yerel emisyonsuz ürün gamının başarılı geçmişine katkıda bulunuyor. eDaily, ‘Yüksek Övgüye Değer’, ‘Ticari Minibüsler’ Ödülleri’nin ‘Büyük E Van’ kategorisinde ‘Yüksek Övgüye Değer’ ve 2023’te Neomotor Ödülleri’nde ‘Yılın Ticari Aracı’ olarak da ödüllere layık görüldü.

Mario Seiden Schwarz
Mario Seiden Schwarz

Avrupa Sürdürülebilirlik Ulaştırma Ödülü’nün iş ve bilim sektörlerinin, derneklerin ve medyanın tanınmış temsilcilerinden oluşan bağımsız jüri heyeti, eDaily’yi ödülün sahibi olarak seçti çünkü: “eDaily ile IVECO, Hafif Ticari Araç sektöründeki uzmanlığını bir kez daha ortaya koyuyor; Daily ‘electric twin’ bataryalı-elektrikli ve yerel emisyonsuz hafif ticari araç pazarındaki tüm boşlukları kapatıyor. İster panel van ister tek veya çift kabinli şasi olsun, model çeşitliliği, muazzam üst yapı çeşitliliği, 3,5 ton çekme kapasitesi ve dizele kıyasla ekonomik çalışmasıyla yeni standartlar belirliyor.”

Bu yıl yedincisi düzenlenen Avrupa Sürdürülebilirlik Taşımacılık Ödülü, ticari araç sektöründeki şirketleri sürdürülebilirliği ve çevre dostu ürün geliştirmeyi benimsemeye teşvik ediyor. Sürdürülebilir ve sorumlu işletmeciliğin yalnızca sosyal ve çevresel sorunların ele alınmasına katkıda bulunuyor. Aynı zamanda şirketlerin çevre dostu ticari araçlar sunarak kârlılıklarını ve rekabet güçlerini artırmalarını sağladığını göstermeyi amaçlıyor.

eDaily ayrıca Axel Springer’in İspanya’da yayınlanan online medya ve otomobil dergilerinin binlerce okuyucusu tarafından Motor Axel Springer Ödülleri’nin bu kategorideki ilk edisyonunda En İyi Sürdürülebilir Ticari Araç seçildi. Bu unvan, serinin elektro mobiliteyi benimsemek ve filolarını bu sürdürülebilir tahrik sistemine geçirmek isteyen operatörler için mükemmel bir çözüm olduğunu doğruluyor.

eDaily: Elektrikten daha fazlası

Kısa süre önce performansını daha da yükseltmek üzere geliştirilmiş olan eDaily, elektrikli hafif ticari araçlara yönelik uygulama yelpazesini genişleterek ulaşımın karbonsuzlaştırılmasına ve kentsel alanlarda hava kirliliğinin azaltılmasına önemli ölçüde katkıda bulunuyor. Şehir içi gerçek dünya kullanımında 400 km’ye kadar menzil sağlayan öncü modüler batarya teknolojisi ile öne çıkıyor. Dördüncü bir akü 72C üzerinde 7,2 ton GVW ve 5100 mm şasi kabin modelleri ile yapılandırılabiliyor. 115 kW hızlı şarj ile üç ve dört bataryalı versiyonlar 20 dakika gibi kısa bir sürede 100 km hıza ulaşabiliyor.

IVECO’nun elektrikli hafif aracı, Daily serisinin iddialı sağlam şasisne sahiptir ve üst şasiden hiçbir parça çıkıntı yapmaz. Dijital ve analog arayüzler (CAN BUS 2.0B gibi) ile birlikte eDaily’yi dönüşümler için en çok yönlü ve eksiksiz EV tabanı haline getirir. Araç, 50 kW’a kadar yeni ePTO serisi sayesinde her görev için mükemmel bir sıfır emisyonlu çözüm sunuyor.

AIR-PRO pnömatik süspansiyon, eDaily’nin öne çıkan bir diğer özelliğidir. Bu benzersiz sürekli sönümlemeli süspansiyon yumuşak bir sürüş sağlarken gövde yalpalamasını da azaltır. Buna ek olarak, hafıza fonksiyonu boşaltma için araç şasi yüksekliğini ayarlayabilir ve tekrarlanan teslimatlar için kaydedebilir.

100 bağlantılı eDaily, müşterilerin aracın çalışma süresini ve iş verimliliğini en üst düzeye çıkarmasını sağlar. Yeni tanıtılan dinamik dijital sürücü ekranına ve etkileyici multimedya ekranına sahiptir ve bilgi-eğlence sistemi veya eDaily Routing uygulaması aracılığıyla Akıllı Yönlendirme özellikleri sunar. Sürücüye tahmini menzil hakkında veri sağlamak ve ara şarj konusunda tavsiyelerde bulunmak için Yapay Zekâ kullanır ve sürücünün tamamen görevine odaklanmasını sağlar. eRemote kontrolleri, sürücülerin ve filo yöneticilerinin Easy Daily uygulaması veya IVECO ON portalı aracılığıyla aracın ayarlarını uzaktan yönetmelerini sağlar. Filo yöneticisi, aracın aktif ve pasif güvenliğini sağlamak için ADAS ayarlarını kontrol etmenin yanı sıra Hi-Matic ayarları ve Eco Modu gibi araç işlevlerinin durumunu uzaktan kontrol edebilir.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER