Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaGÜNCELİstanbul'un raylı sistem ağına 311 yeni tren sürücüsü daha katıldı

İstanbul’un raylı sistem ağına 311 yeni tren sürücüsü daha katıldı

İBB iştiraki Metro A.Ş.’nin ‘Tren Sürücüleri Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan 144’ü kadın, 167’si erkek, toplam 311 tren sürücüsü brövelerine kavuştu.

Törende konuşmaların ardından Ekrem İmamoğlu ve Özgür Soy, sembolik olarak 9 yeni tren sürücüsüne (Çağla Avcı, Hülya Hacıoğlu, Mehmet Özcan, Aleyna Çakmak, Ferhat Yıldırım, Kerim Mert, Yeliz Taşkıran, Sevgi Apan, Merve Usta Ocakçı) brövelerini, arkadaşlarının ve ailelerinin coşkulu alkışları eşliğinde, takdim etti.

İmamoğlu: “8 olan kadın tren sürücüsü sayısını 270’e çıkardık”

Bröve dağıtım töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldiklerinde 8 olan kadın tren sürücüsü sayısını 270’e çıkardıkları bilgisini paylaştı. “Arkadaşlarımız zor bir süreçten geçtiler, önemli bir eğitim aldılar” diyen İmamoğlu, “Bugüne gelmeleri asla kolay olmadı. Eminim ki bu süreçte liyakatle ilgili tek bir şikayetleri yoktur. Hiç kimseye bir ayrımcılık yapılmamıştır, yapılmayacak da. Biz, bu kültürü kurumlarımızın tamamında yerleştirme gayreti içerisindeyiz. Ve en başından en sonuna kadar, düzgün, şeffaf, hakkıyla, ‘Ben bu işin sahibiyim ve bu işi hakkımla elde ettim’ demelerini arzu ediyoruz. Ben, burada bulunan her arkadaşımın hakkıyla bu görevleri, bu ehliyeti elde ettiklerini biliyorum. Liyakat bizim için çok önemli bir kılavuzdur. O pusulayı asla elimizden bırakmayacağız ve her insanımızı bu çerçevede değerlendirme gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.

Dr. Soy: “hat uzunluğumuz 154,25 kilometreden 216 kilometreye çıktı”

Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özgür Soy da konuşmasında şu bilgileri paylaştı: “Haziran 2019’dan bu yana; hat sayımız 13’ten 18’e, hat uzunluğumuz 154,25 kilometreden 216 kilometreye, istasyon sayımız 158’den 216’ya, araç sayımız ise 839’dan 1.015’e çıktı. Türkiye’de raylı sistemler ile seyahat eden her iki yolcudan birini taşıyan Metro İstanbul, bugün günde 3 milyonu aşkın yolcuya hizmet veriyor. Artan hat ve araç sayısı ile birlikte çalışan sayımız 2.922’den 3.560’a ulaştı. Metro İstanbul çatısı altında görev yapan güvenlik ve temizlik ekiplerimiz ile birlikte toplam istihdam sağladığımız kişi sayısı 6.000’i aşıyor.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER