Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaGÜNCELİstanbul'da öğrenci servis ücretlerine yeni standartlar getirildi

İstanbul’da öğrenci servis ücretlerine yeni standartlar getirildi

UKOME toplantısında alınan bir kararla, öğrenci servis ücretlerine belirli standartlar getirildi. Alınan kararların uygulaması İBB, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) Ağustos ayı olağan toplantısı İBB 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıda okul servis ücretleri, e-skuter hız limiti ve bazı meydanların yayalaştırılması üzerine kararlar alındı.

VELİLERDEN GELEN TALEP KARŞILANACAK

Bu karara göre; UKOME tarafından belirlenen aylık ücretler eğitim – öğretim süresi olan 8,7 ay üzerinden hesaplanacak. Belirlenen ücretler resmi ve özel eğitim kurumlarının tamamında geçerli olacak. Ücret hesaplanması km olarak tek gidiş üzerinden hesaplanacak. Taşımacılar; ek hizmet talep etmeyen ve UKOME standart ve tarifeleri ile taşımacılık talep eden öğrenci velilerinden gelen taşımacılık talebini karşılamak zorunda olacak. Bu hükümler, İBB, Emniyet ve Jandarma tarafından denetlenecek.

E-SKUTER HIZ KARARI

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında yapılan toplantıda, e-skuter hızı da gündeme geldi. Oy birliğiyle alınan kararla; Kadıköy, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih ilçelerinin yaya yoğunluğu fazla olan hassas bölgelerinde, 20 km olan e-skuter hız sınırı, 12.5 km’ye düşürüldü.

YAYALAŞTIRMA KARARI

Toplantıda, İstanbul Tarihi Kara Surları Topkapı Kaleiçi Meydanı için de yayalaştırma kararı alındı. Kararla, alan araç trafiğinden arındırılarak tamamen yaya erişimine açılacak. Meydanda buna uygun geometrik düzenleme de yapılacak.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER