Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaLastik SektörüFord Otosan’ın Otonom Konvoy Teknolojisi gösterimi bugün

Ford Otosan’ın Otonom Konvoy Teknolojisi gösterimi bugün

Ford Otosan’ın Taşımacılık sektörünü kökten değiştirecek ortak Ar-Ge projesi Platooning – otonom konvoy teknolojisinde gelinen nokta canlı bir gösterimle bugün Eskişehir’de sunulacak.
Platooning teknolojisi ile şehirler arası taşımacılık yapan ağır ticari araçların seyir halinde birbirlerini yakın mesafeden takip edebilmeleri sayesinde yakıt tüketimi ve karbon emisyonları ciddi oranda azalacak, böylece işletme maliyetleri de düşürülmüş olacak.

İlk uygulama Eskişehir’de yapılacak

Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilecek uygulamanın ilk gösterimi bugün Eskişehir’deki Ford Otosan Fabrikası’nda yapılacak. Otonom Konvoy Teknolojisi sadece karayolu taşımacılığında operasyonel verimi arttırmakla kalmayacak, güvenlik konusunda da önemli bir rol oynayacak. Platooning (Otonom Konvoy Teknolojisi), araçlar arası haberleşme teknolojisi sayesinde ortalama bir sürücüye göre daha hızlı ve güvenilir eylemleri mümkün kılacak, böylece daha emniyetli bir sürüş sağlayacak. “Platooning” uluslararası taşımacılık faaliyetlerinde filolara önemli verimlilik sağlayarak.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER