Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaManşet HaberF1 Japonya yarışını Verstappen kazandı, Red Bull Honda Şampiyon Oldu

F1 Japonya yarışını Verstappen kazandı, Red Bull Honda Şampiyon Oldu

Formula 1’de 2023 Takvimi’nin 17. yarışı olan Japonya GP’sinde Red Bull pilotu Max Verstappen rakiplerine fark atarak birinci oldu.

Norris, Horner,Verstappen ve Piastri podyumda

Yarışa en önde başlayan Verstappen, startta iki McLaren pilotunun kıskacında kısa süre kaldıysa da, klasını konuşturdu ve yerini korudu. Yarışı ikinci sıradaki Lando Norris’e 19,3 saniye; üçüncü Oscar Piastri’ye 36,4 saniye fark atarak finiş gören Max Verstappen, F1’in tartışmasız kralı olduğunu uzak doğudan da haykırdı.

Red Bull Honda Markalar Şampiyonu oldu
Start

Japonya GP’sinin startı  belki de sezonun en heyecanlı startı oldu. Önde; öne geçme savaşı yaşanırken, arkada da tam bir kargaşa vardı. Havalanan Williams ve  sanal güvenlik aracı ile yarış rolantiye alındı. Pistin temizlenmesi ile, Verstappen yine klasını konuşturdu. Öyle bir yerde hareketli startı başlattı ki, rakiplerinin yanına yaklaşması adeta imkansızdı. Kısa sürede farkı açan Verstappen 20. tura gelmeden pit stop yaptı, yarışa 5. sırada döndü. rakiplerini bir bir zorlanmadan geçen şampiyon pilot, finişe geldiğinde 4. sıradaki Leclerc ile farkı 43,9; Singapur birincisi Sainz ile farkı ise 50 saniyeye çıkardı.

Japonya GP’sini 15 pilot bitirebildi. Alexander Albon, Logan Sargeant, Lance Stroll, Sergio Perez ve Valtteri Bottas yarışa veda eden pilotlar oldu.

Red Bull Honda Markalar Şampiyonu oldu

Sezon bitmeden Red Bull Honda, Japonya GP’sinde Formula 1, 2023 Dünya Şampiyonluğu’nu da ilan etti. Çifte zafer yaşayan Red Bull sezonun en iyi takımı olduğunun altını bir kez daha çizdi.

Alonso yumuşak lastikle start aldı. 2 sıra birden kazandı. Ancak son yarışlarda çuvallayan takım Alonso’yu erken pite aldı. Ve doğal olarak, Alonso elindeki avantajı kaybetti ve yarıştan ancak 2 puan çıkarabildi.

Japonya’da Mercedes pilotlarının birbirini alt etme kavgası da yarışa başka bir tad kattı. Bu çekişmeden Hamilton karlı çıktı. Japonya’da büyük ilgi ve destek gören Japon pilot Yuki Tsunoda yarışı 12. sırada tamamladı. Yarışı üçüncü sırada tammlayan McLaren pilotu Oscar Piastri F1 kariyerinin ilk podyumunu yaşadı.

FORMULA1 JAPONYA GP’Sİ GENEL KLASMANI
1-Max Verstappen RED BULL RACING HONDA RBPT 1:30:58.421 
2-Lando Norris MCLAREN MERCEDES +19.387s 
3-Oscar Piastri MCLAREN MERCEDES +36.494s 
4- Charles Leclerc FERRARI +43.998s 
5-Lewis Hamilton MERCEDES +49.376s
6-Carlos Sainz FERRARI +50.221s 
7-George Russell MERCEDES +57.659s 
8-Fernando Alonso ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
10-Pierre Gasly ALPINE RENAULT 
11- Liam Lawson ALPHATAURI HONDA RBPT 
12-Yuki Tsunoda  ALPHATAURI HONDA RBPT 
13-Zhou Guanyu  ALFA ROMEO FERRARI 
14- Nico Hulkenberg HAAS FERRARI 
15-Kevin Magnussen HAAS FERRARI 
-Alexander Albon WILLIAMS MERCEDES 
-Logan Sargeant WILLIAMS MERCEDES 
-Lance Stroll  ASTON MARTIN ARAMCO MERCEDES
-Sergio Perez RED BULL RACING HONDA RBPT
-Valtteri Bottas ALFA ROMEO FERRARI 
Verstappen yarışın en hızlı turunu attığı için + 1 puan aldı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER