Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaHAVAYOLUDHL Express, Dünyanın En İyi 2. İşyeri seçildi

DHL Express, Dünyanın En İyi 2. İşyeri seçildi

Dünyanın önde gelen uluslararası ekspres servis sağlayıcısı DHL Express, Great Place to Work® ve FORTUNE tarafından hazırlanan 2020 Dünyanın En İyi İş Yerleri sıralamasında en iyi 2. iş yeri seçildi.

Uluslararası hızlı hava taşımacılığı hizmetinde dünya lideri olan DHL Express, Great Place to Work® enstitüsü tarafından yapılan değerlendirme sonucu hazırlanan 2020 Dünyanın En İyi İş Yerleri sıralamasında en iyi ikinci iş yeri oldu. Küresel bir İK analitiği ve danışmanlık firması olan Great Place to Work®, sertifika programları aracılığıyla her yıl çalışanların iş deneyimlerini değerlendiriyor. 2020 yılında, FORTUNE iş birliği ile gerçekleştirilen anket sürecine 92 ülkede 10,2 milyon çalışanın sesini temsil eden 10.000’den fazla kuruluş katıldı. Analizde pozitif, motive edici ve takdir edici bir çalışma ortamı yaratmak için yapılan girişimlerin kapsamlı yatırımları ve uygulamaları puanlandırıldı.

Pandemi sürecinde çalışanlarına ikramiye ile teşekkür etti

Dünya çapındaki çalışanlarına her yıl çift haneli milyon Euro tutarında yatırım yapan DHL Express, ekiplerinin çalışma koşullarını iyileştirmek için de sürekli olarak yenilikçi İK girişimlerinde bulunuyor. Kadınları desteklemeye ve geliştirmeye adanmış bir program olan ‘DHL4her’, DHL’in çalışanlarının iş dışında tutkulu olduğu alanlarda destekleyen DHL’s Got Heart ya da CIS, çeşitli müfredatlar ile DHL Express çalışanlarının müşterilerine her gün en kaliteli hizmeti sunmaları için motivasyonlarını artıracak bilgilerle donatan ‘Sertifikalı Uluslararası Uzman’ eğitim programı gibi uygulamaları yer alıyor. Sunduğu yan haklar, koşullar ve takdir mekanizmasıyla çalışanlarına sevgi ve saygısını içten bir şekilde ifade eden DHL Express, bu kültürün en güzel örneklerinden birini pandemi sürecinde de gösterdi. Covid-19 salgını sırasında özenli çabaları nedeniyle DHL, dünya çapındaki her çalışanına bir defaya mahsus 300 Euro tutarında ikramiye ödedi. Ayrıca “Teşekkürler ederiz” ve gökkuşağı resmi ile giydirdiği Boeing 757 kargo uçağı ile uçuş rotası boyunca tüm çalışanlarına minnettarlığını ifade etti.

Lassen, “Her gün milyonlarca teslimatı mümkün kılan tüm çalışanlarımızla gurur duyuyoruz”

Dünyanın En İyi İş Yerleri sıralamasında dünya çapında en iyi ikinci iş yeri unvanını almalarını değerlendiren DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen, “İçinden geçtiğimiz Covid-19 süreci, DHL Express gibişirketleri daha önce hiç olmadığı kadar test etti. Bu süreçte çalışanlarımız büyük fedakarlıklar göstererek çalıştılar ve daha önce görülmemiş bu zorluğun da üstesinden geldiler. Kendi sağlık ve güvenlikleri öncelikli olarak her gün milyonlarca teslimat yaptılar. Bunun için tüm DHL Express ailesi olarak gurur duyuyoruz. Sahip olduğumuz bu ruhun, takdir kültürümüzün bir sonucu olduğuna inanıyoruz. Ekiplerimizin şefkatini, cesaretini ve bağlılığını besleyen bu kültür aynı zamanda çalışan memnuniyetinin de itici gücünü oluşturuyor. Şirketimizin merkezinde her zaman “insan” var. Bu, Covid-19 öncesi dönemde de böyleydi, gelecekte de böyle olmaya devam edecek” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER