Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaLOJİSTİKDB Schenker Arkas filosu için 2024'te elektrikli araçlara yatırım yapacak

DB Schenker Arkas filosu için 2024’te elektrikli araçlara yatırım yapacak

2023 yılında 200 milyonluk yatırımla öne çıkan DB Schenker Arkas, 2024 yılında hem çekici filosunu hem de şirket bünyesindeki otomobil filosunu yeniliyor. DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında filodaki 10 çekici ve şirketin hizmet araçlarını elektrikli araçlarla yenileyeceklerini söyledi.

2024 yılında yüzde 15 büyüme hedeflediklerini söyleyen DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al; “Global daralmaya rağmen Türkiye Lojistik Pazarı büyümesini sürdürecek” dedi.

BD Schenker Arkas, geleneksel “Basın Buluşması” toplantılarının ikincisini İstanbul’da şirket merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al, DB Schenker Arkas CFO’su Gamze Görer ve DB Schenker Arkas Kurumsal İletişim ve Pazarlama Yöneticisi Dilem Karakaya katıldı.

Otomotiv yedek parça lojistiğinde rakipsiz

Otomotiv yedek parça lojistiğinde hem ithal ayağında hem de ihracat ayağında çok güçlü olduklarını belirten Özgür Al, bu alanda çok büyük ihalelere imza attıklarını söyledi. Al; “Yedek parça lojistiğinde rakipsiziz. Bugün Almanya’da üretilen her otomobile takılan 3 parçadan biri Türkiye’den gidiyor. Yine Türkiye’de üretilen araçların ithal parçalarının lojistiğini de biz yapıyoruz” dedi.

Kara, hava, deniz, intermodal ve kontrat lojistiği

DB Schenker Arkas’ın Türkiye’de 5 kulvarda da başa güreştiğini söylen DB Schenker Arkas Genel Müdürü Özgür Al; karayolu taşımacılığında çok güçlü olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü. “Deniz ve hava nakliyesinde de pazarın yüzde 10’una sahibiz. Kontrat lojistiğinde bulunduğumuz konumu anlatmaya gerek yok. Bu konuda Türkiye’de çok ciddi yatırımlar yaptık. En son Ankara depomuz hizmete girdi. Kontrat lojistiğinde yatırımımızın parelelinde müşteri sayımızda da gün geçtikçe artışlar oluyor.”

Lojistikte sağlıklı veri sorunu var

Toplantıda sorulan soruları yanıtlayan DB Schenker Arkas CFO’su Gamze Görer ise; Türkiye lojistik pazarının büyüdüğünü, ancak sektörle ilgili sağlıklı bir verinin olmadığına dikkat çekti. Sektörde 2024 yılında karlılığın düşeceğini söyleyen Görer, “Sektörde nakit akışı ve nakite ulaşmada zorluklar yaşanıyor. Çünkü enflasyon kurun üzerinde seyrediyor. Bu da piyasanın dengesini bozuyor” dedi.

DB Schenker Arkas’ta maaşlara yüzde 100 artış!

Sorulan bir soruyu yanıtlayan DB Schenker Arkas CFO’su Gamze Görer, bu yıl içinde şirketimizde maaşlarda 3 ayda bir düzenleme yapıldığını ve toplamda da yüzde yüz artış sağlandığını belirtti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER