Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaFUARLARBusworld Türkiye 2024, Ticaret Bakanlığı Destek Kapsamına Alındı

Busworld Türkiye 2024, Ticaret Bakanlığı Destek Kapsamına Alındı

BUSWORLD TÜRKİYE 2024’ün organizatörü HKF Fuarcılık tarafından yapılan açıklamaya göre; Ticaret Bakanlığı BUSWORLD TÜRKİYE 2024 katılımcılarını destekleme kararı aldı.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“29-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nin 1 ve 3. Salonlarında düzenlenecek olan BUSWORLD TÜRKİYE 2024, Ticaret Bakanlığı tarafından destek kapsamına alınmıştır.

Bu kapsamda, ihracatçı birliklerine üye şirketlerin, stand kirası ve dekorasyon harcamalarının belirli miktar ve oranları Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanacaktır.

Başvuru Koşulları:

Destek işlemleri ve koşulları ile ilgili olarak firmalarımızın ihracatçı birlikleri ve Ticaret Bakanlığı fuarlar bölümü ile ilgili direkt iletişime geçmeniz gerekmektedir. Fuar organizatörü olarak fuara hazırlık aşamasında dikkate almanız gereken önemli bilgileri sizinle paylaşma ihtiyacı hissediyoruz.

1- TEK FİRMA, TEK STAND, TEK FATURA KURALI:

Ticaret Bakanlığımızın Destekler şubesi bu konuda net bir tavır içindedir. Stand tek katılımcıya tahsis edilmiş olmalıdır. Ortak yapılarda verdikleri bilgiye göre standın bütün katılımcılarının destek talepleri reddedilecektir.

2- STANDLARDA YABANCI MENŞEİ ÜRÜNLERİN TEŞHİRİ VE PROMOSYONU DESTEK REDDİNE YOL AÇAR:

Ticaret Bakanlığımızın Destekler şubesi bu konuda da net bir tavır içindedir. Standınızda misal distribütörseniz teşhir veya reklamını yaptığınız yabancı menşei ürünlere dair, Genelgedeki Madde 45 “Fuarlarda Türkiye ve Türk malı itibarının korunması” kapsamında destek talepleri reddedilecektir. Bu sebepten ötürü destek almaya dair planlarınız var ise standınızda görsel olarak yabancı menşei ürünlerin teşhir veya promosyonunu yapmamanız gerekmektedir.

Fuar sırasında Ticaret Bakanlığımız bütün tarafların kurallara uymasını tespit etme amaçlı gözlemci bulunduracaktır. Bu bilgiler fuara hazırlık aşamasında Ticaret Bakanlığımızın Destekler şubesi ile yapmış olduğumuz görüşmede edinilmiş olup, sizinle planlarınızda mağduriyet yaşamamanız için paylaşılmıştır.

Detaylı bilgiler için fuarlar mevzuatı linki: Fuarlar Mevzuatı (ticaret.gov.tr)

HKF FUARCILIK A.Ş.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER