Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaEkonomi GündemiBorsa İstanbul'da ENDEKS daralan bir kanal içerisinde sıkışmış durumda

Borsa İstanbul’da ENDEKS daralan bir kanal içerisinde sıkışmış durumda

Ekim ayı ortasından bu yana volatilitenin göreceli olarak düşük seyretmesiyle endeks 7400-8000 olarak ifade edebileceğimiz daralan bir kanal içerisinde sıkışmış durumda.

TCMB Kasım ayı piyasa katılımcıları anketinin sonuçlarını bugün saat 10.00’da açıklayacak. Ankette özellikle enflasyon tahminleri öne çıkarken piyasalar daha çok 12 ay sonrası için enflasyon beklentisine odaklanıyor. Buradaki görünüme baktığımızda ise beklentilerin Haziran ayından bu yana arka arkaya 5 ay artış göstererek %30’un hemen altından %45’in üzerine yükseldiğini görüyoruz. Bu trendin zayıflaması veya tersine dönmesi mevcut durumda politika faizi (%35) gelecek yıl sonu enflasyon tahminine (%36) oldukça yaklaşan TCMB’nin faiz artırımlarında hız kesebileceğinin sinyali olabilir. Son iki toplantısında arka arkaya 5 puanlık artırımlar yapan TCMB’nin Haziran ayından bu yana yaptığı toplam artırım 26,5 puana ulaşmış durumda. Gelecek haftaki PPK toplantısına ilişkin tahminlere baktığımızda ise 2,5 puanlık artırımın ağırlıklı beklenti olduğunu görüyoruz.

Siyaset tarafında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Almanya’yı ziyaret edecek. Bu kapsamda Erdoğan’ın gerek Orta Doğu’daki savaş gerekse Avrupa ile ilişkiler konusunda vereceği mesajlar dikkatle izlenecektir.

Reel sektör firmalarının, finansal borç oranı ve döviz açık pozisyonu azalmaya devam ediyor

TL: TCMB dün yılın ikinci ve son finansal istikrar raporunu yayımladı. Raporda, atılan sadeleşme adımları sonrasında, ticari kredilerde istikrarlı bir büyüme gözlendiği belirtilirken reel sektör firmalarının, finansal borç oranı ve döviz açık pozisyonunun azalmaya devam ettiği ifade edildi. TCMB Başkanı Erkan ise yaptığı açıklamada özellikle fiyat istikrarına vurgu yaparak enflasyonla mücadelenin önemine dikkat çekti. Bugün ise gelecek haftaki PPK toplantısı öncesinde TCMB’nin yayımlayacağı piyasa katılımcıları anketinde enflasyon beklentilerinin nasıl şekilleneceği TL açısından önemli olacaktır.

Bir kırılma yaşanması durumunda kısa vadede hareketlilik artabilir

Borsa İstanbul: Ekim ayı ortasından bu yana volatilitenin göreceli olarak düşük seyretmesiyle endeks 7400-8000 olarak ifade edebileceğimiz daralan bir kanal içerisinde sıkışmış durumda. Hacimlerdeki düşüş ve indikatörlerdeki durgunluk da bu duruma eşlik ediyor. Dolayısıyla söz konusu sıkışmanın tamamlanması ve bir kırılma yaşanması durumunda kısa vadede hareketlilik artabilir. 7800 puanı ise oldukça önemli bir ara direnç olarak izlemeye devam ediyoruz. Haftanın bu seviyenin üzerinde kapatılması pozitif bir sinyal olacaktır. Endeks dün genel hatlarıyla iyimser bir tablo ortaya koysa da bu iyimserlik daha çok hafta içindeki kayıpların telafi edilmesini sağladı. Yurt dışı piyasaların gerisinde kalmaya devam eden endeks şimdilik yukarıda özetlemeye çalıştığımız tabloya paralel hareket ediyor.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 8570.75 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 8511, 8443, 8383 ve 8314 destek olarak izlenebilir. 8631, 8700, 8760 ve 8828 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 28.9701 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 28.7675, 28.5355, 28.333 ve 28.101 destek olarak izlenebilir. 29.173, 29.4045, 29.6075 ve 29.839 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER