Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaHAVAYOLUAtlasglobal, Antalya’dan Kazakistan’a haftada 10 uçuş gerçekleştirecek

Atlasglobal, Antalya’dan Kazakistan’a haftada 10 uçuş gerçekleştirecek

Rusya’ya en çok yolcu taşıyan yabancı şirketler sıralamasında birinci olan Atlasglobal Havayolları, Kazakistan’ın üç kentinden Antalya’ya haftada 10 uçuş gerçekleştirecek.

Her yıl Türkiye’nin turizm hedefine ulaşması için çalışmalarını sürdüren Atlasglobal Havayolları, yeni sezonun hazırlıklarına başladı. Şirket, bu kapsamda uzun yıllardır iş birliği yaptığı Anex Tour ile Kazakistan uçuş anlaşmasını yeniledi. 27 Nisan’dan başlayıp 15 Ekim’de sona erecek anlaşma kapsamında Atlasglobal Havayolları, Kazakistan’ın üç kentinden Antalya’ya haftada 10 uçuş gerçekleştirip yaz sezonunda 100 bin Kazak turisti ülkemize getirecek…

Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından turist taşıyacak

Global bir havayolu olma vizyonuyla yurt dışı uçuş ağını ve uçak filosunu genişleten Atlasglobal Havayolları, her yıl olduğu gibi bu yıl da charter seferlerinin sayısını artırarak Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından turist taşıyacak. Atlasglobal Havayolları, bu kapsamda uzun yıllardır iş birliği yaptığı, başta Rusya, Ukrayna ve Kazakistan olmak üzere Türk Cumhuriyetleri bölgesinde faaliyet gösteren en büyük turizm acentelerinden biri olan Anex Tour ile anlaşmasını yeniledi.

Yıllardır Rusya-Kazakistan ve Ukrayna’dan Antalya’ya düzenlenen sezonluk uçuşlarda iş birliği yapan Anex Tour ve Atlasglobal Havayolları, 2019 için Kazakistan anlaşmasını yeniledi. İki şirket arasında imzalanan anlaşmaya göre, Atlasglobal Havayolları, 27 Nisan-15 Ekim 2019 tarihleri arasında Kazakistan’ın üç kentinden 10 uçuş gerçekleştirecek. Atlasglobal, yaz sezonu boyunca yaklaşık 250 uçuş yaparak 100 bin Kazak turisti Antalya’ya getirecek.

KAZAKİSTAN SEFERLERİ A330 İLE YAPILACAK

Uçuşlar, 245’i ekonomiplus, 25’i business olmak üzere toplam 370 koltuklu A330 uçaklarla haftada 10 kez yapılacak. Anlaşmaya göre Atlasglobal, 27 Nisan-15 Ekim 2019 arasında, Astana- Antalya-Astana haftada 5 uçuş, Almaty-Antalya-Almaty haftada 3 uçuş, Karaganda-Antalya-Karaganda arasında 2 uçuş gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz yıl, başta Rusya olmak üzere Türkiye’yi en çok ziyaret eden ülkelere olan sefer sayısını artıran Atlasglobal, Türkiye’nin rekor turist sayısına ulaşmasına önemli bir katkı sunmuştu. Şirket bu çalışmaları sayesinde Ağustos 2018 tarihinde Rusya’da önemli bir rekorun da sahip olmuştu. Rusya Havacılık Raporu tarafından yapılan açıklamaya göre, Atlasglobal, Ağustos 2018’de haftada 17 bin koltuk uçuşu gerçekleştirerek geçen yıla kıyasla yüzde 70’lik bir artışa imza atmış ve Rusya’ya en çok yolcu taşıyan yabancı şirketler sıralamasında birinci olmuştu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER