Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaDEMİRYOLUAlstom'dan 500 milyon euroluk tramvay projesi sözleşmesi

Alstom’dan 500 milyon euroluk tramvay projesi sözleşmesi

Alstom, Suudi Arabistan’da dünyanın en uzun katenersiz ve batarya ile çalışan tramvay hattını kuruyor.

  • Alstom, Suudi Arabistan’daki UNESCO Dünya Mirası alanlarını birbirine bağlayan son teknoloji ve düşük karbonlu tramvay projesi için Suudi Arabistan’ın AlUla Kraliyet Komisyonu (RCU) ile değeri 500 milyon euroyu aşan bir sözleşme imzaladı.
  • Dünyanın en uzun katenersiz tramvay sistemi, Alstom’un son teknoloji ürünü olan 20 adet Citadis B bataryalı tramvaydan oluşacak.

Akıllı ve sürdürülebilir raylı sistemlerin küresel lideri olan Alstom, dünyanın en uzun katenersiz ve bataryalı tramvayı için Suudi Arabistan’ın AlUla Kraliyet Komisyonu (RCU) ile değeri 500 milyon euroyu aşan bir sözleşme imzaladı. Bu proje ile Alstom’un yenilikçi ve iklim koşullarına uyumlu tramvayları, bölge sakinleri ve turistler için konforlu ve hızlı bir toplu ulaşım seçeneği olacak.

Anahtar teslim tramvay sisteminde, 20 adet son teknoloji ürünü Citadis B bataryalı tramvay aracı yer alacak. Tarihi ve kültürel zenginliği, sürdürülebilir ve modern ulaşım ile birleştirecek olan 22,4 kilometrelik hat, stratejik olarak konumlandırılmış 17 istasyondan oluşacak. Tramvay hattı; AlUla Eski Kenti (Bölge 1), Dadan (Bölge 2), Jabal Ikmah (Bölge 3), Nabataean Horizon (Bölge 4) ve Hegra Tarihi Şehri (Bölge 5) ve UNESCO Dünya Mirası alanları olmak üzere AlUla’nın beş temel tarihi bölgesine ulaşım sağlayacak.

Alstom, 70 yılı aşkın süredir Suudi Arabistan’ın güvenilir bir ortağı olarak ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. Şirket, Mekke-Medine arasındaki Haramain yüksek hızlı tren hattı projesinde yer almasının yanı sıra Riyadh’da 3, 4, 5 ve 6 numaralı metro hatları için de anahtar teslim ve entegre metro sistemi ve bu hatların bakımını da sağlıyor.

Alstom ayrıca, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı’nda yer alan, havaalanları gibi kısa mesafelerde raylı ulaşım aracı olarak kullanılan ve APM adı verilen ulaşım sistemini kurdu. Bu sistem, 2020’den bu yana yolcuların hizmetinde olup, bakım hizmetleri 2022’den bu yana Alstom tarafından yürütülmekte.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER