Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaGÜNCELOtoyollarda kullanılabilecek ilk yerli bariyer...

Otoyollarda kullanılabilecek ilk yerli bariyer…

10 milyon açma kapama sonrasında bile sorunsuz çalışabilen ve otoyollarda kullanıma uygun olan Pro-BanN Bariyer, otoyollarda geçiş güvenliğini sağlamak amacıyla kullanılabilen ilk yerli bariyer olacak.

Tamamı Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge ekibiyle yüksek güvenlik ürünleri sunan Arma Kontrol; otoyollarda, köprü ve tünellerde kullanılabilecek ilk yerli bariyer olan Pro-BanN Bariyer sistemini geliştirdi.

Tasarımından yazılımına kadar yerli

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Arma Kontrol Kurucusu ve Genel Müdürü Koray Kartal, “Ar-Ge çalışmalarımızın odağında ülkemize ve insanlarımıza fayda sağlayacak ürünler yer alıyor. Son olarak Ar-Ge ekibimizle birlikte otoyollarda kullanıma uygun, Türkiye’nin ilk yerli bariyeri olan Pro-BanN Kollu Bariyeri ürettik. Bu bizim için son derece gurur ve mutluluk verici bir tablo. Bariyerimiz tasarımından yazılımına, hammaddesinden motoruna kadar tümüyle yerli üretim. Estetik tasarımı ve hava şartlarından etkilenmeyen yapısı ile Türkiye’nin birçok otoyolu, köprü ve tünelinde hizmet verebilecek bariyerimizi, uluslararası kalite ve güvenlik standardında üretiyoruz. Böylelikle birçok ülkeyi, Türk Malı kalitesiyle tanıştıracağız” dedi.

“2 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdik”

Kartal, “Bariyerimizi 2 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdik ve üretimde 15 kişilik mühendis ekibimizle çalıştık. Yıllık 2 bin 500 adet üretim kapasitemiz bulunuyor ve her geçen gün üretim kapasitemizi artırmak için çalışıyoruz. İnanıyoruz ki kısa sürede bariyerimizle ülkemizde ve dünyanın birçok referans projesinde geçiş güvenliği sağlayacağız” dedi.

“Bariyerlerimizle cari açığın azaltılmasına da katkı sağlayacağız”

Bariyerlerin Türkiye’nin ve dünyanın birçok yol ve iklim şartına uygun olduğunu söyleyen Kartal şunları anlattı: “Bariyerlerimizi, en zorlu yol ve hava şartlarına dayanacak şekilde tasarladık. Bariyerlerimiz iklim ve yol koşullarından bağımsız bir şekilde 10 milyon açma kapama sonrası bile görevini sorunsuz bir şekilde yerine getirmeye devam ediyor. Ayarlanabilen hızı ile yoğun otoyollarda sorunsuz bir trafik akışı sağlamaya da yardımcı oluyor. Ayrıca yerli ve milli üretim olmasıyla birlikte cari açığın azaltılmasına da ciddi anlamda katkı sağlayacağız. Bugün ürünlerimizi başta Avrupa ve Ortadoğu olmak üzere 52 ülkeye ihraç ediyoruz. Böylece ülkemize ciddi anlamda döviz getirisi sağlıyoruz. Yeni bariyerimizle yeni pazarlara açılarak ihracatımızı yüzde 45 artırmayı ve buna bağlı olarak ülkemize olan katkımızı da artırmayı hedefliyoruz.”

Eksi 20 ila artı 50 derece arasındaki sıcaklıklarda kesintisiz çalışan Pro-BanN Kollu Bariyer; GSM, Plaka Tanıma Sistemi, OGS-HGS, Kart Okuyucular gibi her türlü Access Kontrol Sistemi ile entegre olabiliyor. Diğer bariyerlere oranla yüzde 30 daha fazla artırılmış rüzgar direnci, tünel ve köprü gibi yüksek hava akımının olduğu alanlarda daha fazla güvenli kullanım sağlıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER