Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaGÜNCELVW, başarılı SUV Tiguan'ı yeniledi

VW, başarılı SUV Tiguan’ı yeniledi

Karakteristik ve ikonik tasarımının daha belirginleştirildiği Yeni Tiguan’ın verimli ve yüksek performanslı TSI ve TDI motor seçenekleriyle satışa sunulması planlanıyor.

Yeni Tiguan’da direksiyon üzerindeki ve kumanda panelindeki tuşlar yerini dijital dokunmatik “touch slider” özelliğine sahip kontrollere bırakıyor. Orta konsolda, klima kontrol fonksiyonları için yepyeni bir dokunmatik panel bulunuyor.

2016 yılında pazara sunulan ikinci nesliyle Volkswagen’in SUV model stratejisinin temelini atan ve birçok modele de ilham kaynağı olan Tiguan dünya genelinde dört Volkswagen fabrikasında üretiliyor.

Bugüne kadar 6 milyon adetten fazla üretilen ve 2019 yılında yaklaşık 911 bin adetlik üretimle tüm Volkswagen Grubu’nun en başarılı modeli olan Tiguan, bu başarısını yenilenen tasarımıyla devam ettirmeyi hedefliyor. Yeni Tiguan daha dijital ve daha modern tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Verimli ve güçlü motor seçenekleri

Yeni Tiguan, 1.5 lt hacminde 2 farklı TSI güç ünitesi ile tercih edilebiliyor. 150 PS motor gücüne sahip versiyon 7 ileri DSG şanzıman ile sunulurken, 130 PS gücündeki versiyon ise manuel vitesle ile sunuluyor.Dizel motor olarak da 2.0 lt hacme sahip 150 PS gücündeki TDI seçeneği yer alıyor. Tüm motorlarda yüksek verimlilik düzeyleri, düşük emisyonlar ve güçlü tork ön plana çıkıyor. Yeni Tiguan’ın, Life, Elegance ve R-Line yeni donanım versiyonları ile Türkiye’de yılın son çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER