Pazar, Mayıs 19, 2024
Ana SayfaOTOBÜSOtokar Avrupa'da alternatif yakıtlı otobüslerle büyüyecek!

Otokar Avrupa’da alternatif yakıtlı otobüslerle büyüyecek!

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Avrupa’da alternatif yakıtlı otobüslerle büyüyecek! 2021 yılı finansal sonuçlarını açıklayan Otokar’ın 2021 yılı cirosu yüzde 55 artışla 4,5 milyar TL’ye ve esas faaliyet kârı da yüzde 69 artışla 1 milyar 76 milyon TL’ye ulaştı.

Serdar Görgüç

Otokar otobüslerinin bugün Avrupa başta olmak üzere 50’yi aşkın ülkede yolcu taşımacılığında kullanıldığını belirten Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, şöyle konuştu: “2021 yılında hedef pazarımız olan Avrupa’da büyümemizi sürdürdük. Slovakya’nın başkenti için ürettiğimiz otobüslerimiz hizmet vermeye başladı. Avrupa’da İspanya, Fransa, Almanya, İtalya gibi ülkelere ihracatımız sürerken bunun yanında Orta Doğu’dan yüksek adetli siparişler aldık.

Türkiye’de tasarlanan ve üretilen otobüslerimizin dünyanın dört bir yanında, metropollerde kullanılmasından büyük gurur duyuyoruz. Başta Avrupa olmak üzere, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında sürdürülebilir şehirciliği benimseyen belediyeler 2021 yılında da alternatif yakıtlı araç tercihlerini sürdürdü. Alternatifli yakıtlı araçlar konusunda küresel rekabette önemli bir oyuncu olan şirketimiz, Ukrayna’nın yanı sıra Romanya ve Azerbaycan’dan doğalgazlı şehir içi otobüsleri için siparişler aldı.”

Otokar’ın Elektrikli şehir içi otobüslerine ilgi büyük

Otokar’ın yeni nesil elektrikli otobüsünün tanıtım çalışmalarına Türkiye’nin yanı sıra Avrupa genelinde de devam ettiklerini ifade eden Görgüç “Elektrikli şehir içi otobüsümüz için Avrupa’da Almanya’da IAA Mobility Fuarı’nda 2 bin yolcu taşımacılığıyla başlayan tanıtım turumuz İspanya, İtalya, Fransa, Romanya ve Benelüks ülkeleriyle devam etti. Aracımız, kullanıcı ve operatörlerin büyük beğenisini kazandı. Gelecek yıllarda bu segmentte Avrupa’daki ürün sayımızı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Otokar, IVECO BUS otobüslerini Türkiye’de üretmeye başladı

Ticari araç alanında fabrikadaki yatırım faaliyetlerine devam eden şirket, 2020 yılında imzaladığı IVECO BUS otobüslerinin Türkiye’de üretilmesine yönelik anlaşma kapsamında da ilk araçların üretim ve teslimatlarına başladı.

Otokar 2022 yılında da büyümeye devam edecek

Otokar’ın sürdürülebilir büyümesini 2022 yılında da korumayı hedeflediklerini belirten Serdar Görgüç “Otomotiv ve savunma sanayii alanlarında küresel bir oyuncu olma hedefimizden taviz vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ticari araçlarda yurt içindeki lider konumumuzu sürdürürken yurt dışı pazarlarda başta Avrupa olmak üzere araç sayısı ve pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Savunma sanayii alanında ürün ve kabiliyetlerimizi ülkemiz faydasına sunmaya devam edip, yurt dışındaki hedef pazarlarımızda varlığımızı artırmak için çalışacağız. Bu hedeflerimize ulaşmak için çalışanlarımızın özverileri gayretleri, kullanıcılarımızın güveni ve iş ortaklarımızla sürdürdüğümüz uyum ve iş birliği bizim en büyük gücümüz olacaktır” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER