Salı, Nisan 16, 2024
Ana SayfaAkaryakıt DünyasıAlışverişini e-ticaretten yapanlara Opet'ten yeni hizmet

Alışverişini e-ticaretten yapanlara Opet’ten yeni hizmet

Opet fark yaratan Ultrakargo projesi ile pandemi döneminde artışa geçen e-ticaret alışverişlerinin kargo paketlerini Opet istasyonlarından teslim alabilme olanağı sunuyor.

  • Kargopark ile yapılan işbirliği ile gerçekleşen ortak kargo istasyonu projesi kapsamında e-ticaret sitelerinden yaptığı alışverişin teslimat adresi olarak kendisine en uygun Opet Ultrakargo lokasyonunu seçenler, kargo firması tarafından bildirilen şifre ve kimlik bilgisi ile 7 gün 24 saat paketini teslim alabiliyor.

İstasyonlarda yer alan akıllı otomatlar, üretici ve işletmeci firma Kargopark ile e-ticaret ve kargo firmaları arasındaki yazılım entegrasyonu ile tüketicilerin kargolarını Opet istasyonlarından teslim almalarına olanak sağlıyor. Proje kapsamında e-ticaret sitelerinden yaptığı alışverişin teslimat adresi olarak kendisine en uygun Opet Ultrakargo lokasyonunu seçen müşteriler, kargo firması tarafından bildirilen şifre ve kimlik bilgisi ile paketini 7/24 teslim alabiliyor. Ayrıca eve teslimat isteyen, ancak paket ulaştığında evde olmayan müşterilerin paketleri de Opet noktalarına bırakılabiliyor. Otomatlar üretici firma Kargopark tarafından lokasyon uygunluğuna göre üretiliyor ve farklı boyutta bölümlere sahip. Otomatlar teslimat öncesi paketleri güvenli bir şekilde muhafaza ediyor.

İstanbul’daki 5 Opet istasyonunda başlayan projenin çok yakında Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Kocaeli gibi büyük şehirlerde 150 lokasyona yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Opet’in projeyi beraber geliştirdiği Kargopark Genel Müdürü Erdal Özkan 2015 yılında Türkiyede ilk yerli akıllı kargo dolabını ürettiklerini belirterek , “5 yıl boyunca Türkiye şartlarında oluşturduğumuz birikimi Opet kalitesi ile birleştirip müşterilere kusursuz bir deneyim sunmak istiyoruz” dedi.

Opet Ultrakargo Projesi’ni de müşterilerin değişen ve gelişen ihtiyaçlarına göre kurguladıklarına dikkat çeken Opet Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Zengin, “Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinden biri olan Trendyol’un paketleriyle başlattığımız projemizi yeni işbirlikleri ve yeni Opet lokasyonları ile daha da büyüteceğiz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER