Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaGÜNCELMercedes-Benz Türk’ten CNG’li otobüsler için 1.3 milyon avroluk yatırım

Mercedes-Benz Türk’ten CNG’li otobüsler için 1.3 milyon avroluk yatırım

Türkiye’deki yatırımlarını aralıksız sürdüren Mercedes-Benz Türk; CNG’li Conecto’nun körüklü versiyonu, 29 Ağustos Perşembe günü, İstanbul-Haliç Kongre Merkezi’ndeki Gazprom Mavi Koridor Rallisi’nde sergilendi.

Yakıt olarak doğalgaz ve türevlerinin kullanıldığı araçların tanıtılmasının amaçlandığı Mavi Koridor Rallisi’nde, körüklü Mercedes-Benz CNG’li Conecto katılımcılar tarafından detaylıca incelendi.

CNG’li otobüsler için toplamda 1.3 milyon avroluk yatırım

Mercedes-Benz Türk, sadece CNG’li otobüsler için farklı alanlarda 1.3 milyon avronun üzerinde yatırım gerçekleştirdi. Hoşdere Otobüs Fabrikası içinde, CNG’li otobüse tamamen elektronik cihazlarla 200 bar basabilen dolum tesisi için 2015 yılından günümüze 350 bin avroluk yatırım yapıldı. Bu tesisteki gaz kaçak tespitine dair düzenlemeler için de 150 bin avroluk yatırım gerçekleştirilmesinin sonucunda yaklaşık yarım milyon avroya yakın yatırım yapılarak bu alanda Türkiye’nin en büyük çalışmalarından biri gerçekleştirildi. Yeni bağlantı sistemleri, gaz sızdırmazlık testi ve CNG’li araçlar için patlamaya karşı önlemler kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında çalışanlara eğitim programları da uygulandı.

Türkiye’de 2 farklı seçenekte sunuluyor

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen CNG’li Conecto’nun “Solo” ve “Körüklü” olarak iki versiyonu bulunuyor. Next Generation Conecto Projesi kapsamında üretilen araçlarda 12 ya da 18 metrelik versiyonlar sunuluyor. CNG’li Conecto modellerinde yeni 7,7 litre hacimli M 936 CNG motor özellikle bu otobüslerin kullanımı için tasarlandı. 1.200 Nm tork üreten motor, dizel Euro 6 standartlarından daha düşük emisyon değerlerine sahip olması sebebiyle daha çevreci özellikler gösteriyor. Bu motorun kompakt yapısı, aynı zamanda hafiflik, servis bakım kolaylığı ve genel anlamda düşük yakıt tüketimi sağlıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER