Türkiye düzcam pazarının lideri ve Avrupa’nın en büyük üreticisi Şişecam Düzcam, cam ihracatında bir ilki gerçekleştirdi. Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine düzcam sevkiyatını Marmaray Boğaz Tüp Geçidi kullanarak yapan Şişecam Düzcam, Marmaray ile demiryolu kullanarak kıtalararası cam ihracatı yapan ilk şirket oldu.
Cam sektörünün küresel oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Bilecik’ten Bulgaristan’ın Targovishte şehrine yaptığı ürün sevkiyatı için Marmaray Boğaz Demiryolu Tüp Geçidi’ni kullanarak Marmaray ile kıtalar arası düzcam ihracatı gerçekleştiren ilk şirket oldu.
Bugün dünyada 10 farklı ülkede üretim yapan Avrupa’nın en büyük ve dünyanın ise en büyük beş düzcam üreticisi arasında yer alan Şişecam Düzcam, Marmaray taşımacılığı aracılığıyla 110’nun üzerinde ülkeye gerçekleştirdiği ihracatını kesintisiz hizmet avantajı ile daha çok desteklemeyi ve cam ihracatının artmasına katkı sağlamayı hedefliyor.
Mayıs ayı itibarıyla Marmaray geçişlerinde deneme yük taşımacılığı seferlerinin başlatılması üzerine TCDD ile ürünlerinin ebat uygunlukları ve emniyetli bir şekilde taşınmasına yönelik başvuru süreçlerini başlatan Şişecam Düzcam, söz konusu geçişler için taşıma uygunluğunu aldı. Demiryolu taşımacılığı ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine olanak tanıması ve teslimatta gecikme riskini azaltması açısından önemli avantajlar barındırıyor.
Günlük sevkiyat imkanı yaratıyor

İş sürekliliğinin daha da fazla önem kazandığı küresel salgın döneminde demiryolu taşımacılığının yarattığı günlük sevkiyat imkanı güçlü bir avantaj olarak öne çıkıyor. Bugüne kadar yurt içindeki düzcam üretim tesislerinden Bulgaristan ağırlıklı olmak üzere demiryolu ile ihracat gerçekleştirmiş olan Şişecam Düzcam, Lüleburgaz üretim tesisi özelinde hammadde temini için demiryolunu kullanıyordu. Marmaray kullanarak bu kez boğazı da demiryolu ile aşan Şişecam Düzcam, bu yolla teslimatlar için bekleme süresini kısalttı.
Demiryolu taşımacılığı bir yandan lojistik maliyetlerini azaltırken diğer yandan ihracatta sevkiyat kanallarının çeşitlendirilmesine müsaade ediyor. Böylece kimi zaman teslimatlarına zamanında gerçekleşmesinin önündeki riskleri bertaraf ediyor. Lojistik imkanlarının çeşitlendirilmesi ve maliyet optimizasyonu, Batı Avrupa’da yaygın satış ağının gücünü daha da artırıyor. Buna ek olarak; demiryolu taşımacılığı ürün ve hammadde gibi sevkiyatların fabrika ve müşterilere daha hızlı ve kesintisiz ulaştırılmasını kolaylaştırıyor. Müşteri memnuniyetini ve hizmet kalitesinin yüksekliğini çalışmalarının odak noktası olarak benimseyen Şişecam Düzcam, bu hedefte her geçen gün daha yenilikçi uygulamalarla mükemmelleşme yolunda adımlar atmaya devam ediyor.
Şişecam Düzcam Hakkında
Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, Türkiye düzcam pazarının lideri ve üretim kapasitesi açısından Avrupa’nın en büyük üreticisi konumundadır. Bugün Türkiye’de Kırklareli, Mersin, Bursa, Ankara yurt dışında ise İtalya, Bulgaristan, Romanya, Almanya, Slovakya, Macaristan, Rusya, Hindistan ve Mısır olmak üzere toplam 10 farklı ülkede üretim yapan Şişecam Düzcam, dünyanın büyük beş düzcam üreticisi arasında yer almaktadır.
“Mimari camlar” (düzcam, buzlu cam, ayna, lamine cam, kaplamalı cam, mimari projelere yönelik camlar), “otomotiv camları”, “güneş enerjisi camları” ve “beyaz eşya camları” olmak üzere dört ana ürün grubunda faaliyet gösteren Şişecam Düzcam inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya, mobilya ve tarım gibi birçok sektöre girdi sağlamaktadır.
Şişecam Düzcam hedeflediği pazarlarda müşteri ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan nitelikli ve kaliteli ürünleri, sürekli gelişen teknolojisi ve çevrenin korunması bağlamında enerji tasarrufuna yönelik çalışmalarıyla rekabet gücünü artırarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
- Bomag, Marubeni Dağıtım ve Servis markaları arasına katıldı!
- Nissan’ın Türkiye’deki 30. Yılına özel kampanyalar
- Doğru lojistik kontratlar tedarik zincirinde riski azaltıyor
- İtalya’dan Otokar’a 29 adet elektrikli otobüs siparişi
- AgeSA, Hayat Sigortacılığında yüzde 95, BES’te yüzde 86 Büyüdü
- Ford Trucks ve Allianz’dan ağır ticari araç sahiplerine özel kasko
- Başkent için akıllı ve çevreci ulaşım çözümleri aranıyor
- Duster, Renault logosuyla Türkiye’de üretilecek!
- Lojistik sektörünün elektrikli araç dönüşümüne şehir içinden başlanmalı
- CHEP nakliye maliyetlerini düşürüyor
- Anadolu Isuzu, Ar-Ge ve tasarım alanında öne çıkıyor
- MAN, “Kamyon İnovasyon Ödülü 2024″ü kazandı
- Piyasalarda kırılganlık artıyor!
- Karsan İtalya’daki varlığını güçlendiriyor!
- Mercedes-Benz Türk’ün Mengerler Adana Sarıçam lokasyonu açıldı
- Antalya, lüks yolcu gemisi Silver Moon’u ağırladı
- Bulut ve Yapay Zeka Zirvesi’nden Alışan Lojistik’e ödül
- Renault Trucks Başkanı Bruno Blin “Good Move” dizisinde..
- Lojistik şirketleri için siber güvenlik ipuçları
- Teknik Beton’un yeni araç tercihi MAN ve Lokman Koçaslan Otomotiv oldu
- İÇDAŞ Grup filosunu 22 adet Scania ile büyüttü
- İstanbul’da Metrobüs Hattı’na 252 yeni otobüs eklendi
- Castrol Türkiye’den 100 milyon litrelik üretim rekoru
- Hafif ticaride Toyota Türkiye satışları Avrupa’da ilk 5’e girdi
- TAV İşletme Hizmetleri’nde üst düzey atama
- Delphi, azot oksit ölçen sensörleri satışa sundu!
- Opel’in çok yönlü hafif ticari aracı Vivaro yenilendi
- BAV’dan Mersin Lojistik ve Taşımacılık Fuarı atılımı
- Lokman Koçaslan Otomotiv, Akran Lojistik’e 20 adet MAN TGX teslim etti
- Volvo FH Electric, IToY Ödülü’nü kazandı
- Kâmil Koç, yurt içi seyahat ağını genişletmeye devam ediyor
- Ankara Nakliyat ve Lojistik, filosunu MAN’a dönüştürmeyi sürdürüyor
- Sürat Kargo sıfır atık projesinin gönüllü destekçisi
- Toyota hafif ticari modellerine Aralık ayında ulaşmak kolaylaştı
- Yeni Peugeot E-Traveller yollara çıkıyor
- MAN Türkiye en çok ‘Faydalı Model’ başvurusu yapan şirket oldu