Pazar, Nisan 28, 2024
Ana SayfaDENİZCİLİKKızıldeniz krizinden Türkiye'deki limanlar nasıl etkileniyor!

Kızıldeniz krizinden Türkiye’deki limanlar nasıl etkileniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kızıldeniz saldırılarından özellikle etkilenen limanlar arasında Türkiye’deki limanları gösterdi.

Fitch: Kızıldeniz’deki kriz limanların yük hacimlerini değiştirdi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kızıldeniz saldırılarından etkilenen limanlardaki yük hacimlerinin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Afrika’daki terminallere kaydığını belirtti.

Türkiye’deki liman operatörlerinin aktarma hacimleri durumdan özellikle etkileniyor!

Açıklamada, Avrupa ile Uzak Doğu arasındaki güzergah değişikliği ve nakliye kapasitesindeki düşüşün Kızıldeniz kıyısındaki ve Süveyş Kanalı yakınındaki limanlarda hacim kayıplarına ve alternatif güzergahlardaki terminallerde sıkışıklıklara yol açtığına dikkat çekildi. Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye’deki liman operatörlerinin aktarma hacimlerinin durumdan özellikle etkilendiği ifade edilen açıklamada, çıkış ve varış sevkiyatlarının daha istikrarlı seyrettiği kaydedildi.

Ticari gemiler için güvenli geçiş sağlama çalışması sürüyor

Açıklamada, nakliye aksamalarının boyutunun, yüksek mal talebi ve limanlardaki tıkanıklıkların dünya çapında yayıldığı COVID-19 salgını sırasında görülenden daha küçük ve yerel olduğunun altı çizilerek ” ABD liderliğindeki koalisyonun bölgede ticari gemiler için güvenli geçiş sağlamaya çalışması nedeniyle aksamaların geçici olacağını varsayıyoruz” değerlendirmesinde bulunuldu.(Kaynak: Sabah Kahvesi)

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER