Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana SayfaGÜNCELİstanbul'da Metrobüs Hattı'na 252 yeni otobüs eklendi

İstanbul’da Metrobüs Hattı’na 252 yeni otobüs eklendi

İBB ve kadim kurumu İETT, yaklaşık 2 milyar 378 milyon liralık öz kaynak kullanımıyla İstanbul’a 2 yıl içinde toplam 252 yeni ve konforlu metrobüs aracı kazandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) köklü kuruluşu İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Umum Müdürlüğü (İETT), en son 2015 yılında yeni otobüs alınan metrobüs hattını, öz kaynaklarla temin edilen 252 son model araçla güçlendirdi. İBB ve İETT’nin üretici firmalarla Eylül 2021’de imzaladığı sözleşmeler kapsamında alımı planlanan toplam 252 otobüsün tamamının İETT envanterlerine girmesi nedeniyle tören düzenlendi. İETT Edirnekapı Garajı’nda düzenlenen tören; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve CHP İstanbul milletvekili Engin Altay’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“TARİHİ YARIMADA’YI İSTANBUL’UN VİTRİNİ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Törende yaptığı konuşmada; günde 250 bin kilometre yol yapılan metrobüs hattının büyük bölümünün asfalt sistemini de 21 yıl dayanıklı, çevreci ‘beyaz yol’a dönüştürdüklerini hatırlatan Ekrem İmamoğlu, bu sayede İstanbullulara metrobüs hattında konforlu bir yolculuk sağladıklarına dikkat çekti. İETT’nin metrobüs hattı ve diğer hatlarda elektrikli araçlara yönelimi sağlayacak araştırma geliştirme çalışmaları içinde olduğunu belirten İmamoğlu, Tarihi Yarımada’yı da bu kapsamda ele aldıklarına vurgu yaptı. “Tarihi Yarımada’yı İstanbul’un vitrini haline getireceğiz” diyen İmamoğlu, “Tarihi Yarımada’da 5 yılda yaptıklarımızı katlayarak hem yerelde, ilçede hem Büyükşehir nezdinde pırıl pırıl bir nokta haline getirip, biblo gibi bütün dünyaya en üst seviyede tanıtacağız. Bu anlamda, inşallah bütün kamu araçlarını çok yakın bir zamanda Fatih’te elektrikli araca dönüştürme konusunda da adımlar atacağız. 2024-29 arasında en büyük hedeflerimizden birisi budur. Bunu inşallah daha sonra diğer noktalara da yaygınlaştırma konusunda etkin davranışlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

252 OTOBÜS 2,37 MİLYAR LİRALIK ÖZ KAYNAKLA ALINDI

Konuşmaların ardından İmamoğlu ve beraberindeki heyet, Cumhuriyetin 100’ncü yılına uygun şekilde kırmızıya boyanan 2 örnek metrobüs önünde anı fotoğrafı çektirdi. Basın mensuplarıyla birlikte kısa bir metrobüs turu yapan İmamoğlu, yolculuk boyunca da kısa bir değerlendirme yaptı. Toplam 252 otobüs, yaklaşık 2 milyar 378 milyon liralık öz kaynakla İstanbulluların hizmetine alınmış oldu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER