Cumartesi, Mayıs 4, 2024
Ana SayfaLojistik GündemiUluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi

Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi

Türk Kızılay, İnsani Yardım ve Lojistik Sektörünün Uzman İsimlerini Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi Bir Araya Getirdi.

Türk Kızılay ev sahipliğinde Kızılay Lojistik sponsorluğunda Kızılay Akademi ve Lojistik Derneği iş birliğinde ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi’nde insani yardım lojistiği ve tedarik zinciri alanlarındaki son gelişmeler masaya yatırıldı. Alanında uzman kesimlerin katılımıyla gerçekleştirilen kongrede konuşan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Dünyada insani yardım modellerinde de değişiklikler yaşanıyor. Bu alanda bizlere rehberlik edecek olan bilimdir. Bu konuda big data yönetimini yapmak zorundayız” dedi.

Teknolojide yaşanan gelişmeler ve Dünya genelinde artan afetler karşısında Türk Kızılay, çağa ayak uydurmak için alanında bir ilki gerçekleştirdi. Kızılay; hızla dönüşen dünyada, insani yardım ve lojistik sektörünün uzman isimlerini ilk kez düzenlenen Uluslararası Afet ve İnsani Yardım Lojistiği Kongresi’nde bir araya getirdi. Kongreye tele konferans yöntemi ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, TCDD Genel Müdür Yardımcısı İsmail Murtazaoğlu, Türk Hava Yolları Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özer, İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, LODER Lojistik Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş, Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan, Hırvatistan Kızılhaç Başkanı Robert Markt, Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Hrvaje Cuitanovic ve bir çok uzman isim katıldı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER