Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana SayfaFUARLARDaha yaşanabilir şehirler için World Cities Congress İstanbul

Daha yaşanabilir şehirler için World Cities Congress İstanbul

Günümüzün teknoloji sağlayıcıları ve kullanıcıları ile dünyanın öncü kurum ve kuruluşları, World Cities Congress İstanbul 2019 çatısı altında geleceğin şehirleriyle buluşacak.

Güvenlik, insan, yönetim, mobilite, çevre, yaşam, enerji, ekonomi alanlarında akıllı şehir çözümleri sunacak olan World Cities Congress İstanbul, 13-15 Mart 2019 tarihleri arasında 12 ülke, 80 teknoloji üreten firma ve 70’den fazla konuşmacıyla Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde kapılarını açacak.

Kamu kuruluşları, ulusal ve uluslararası belediye başkanları ve yöneticileri, teknoparklar, mobil telekomünikasyon operatörleri, teknoji sağlayıcıları, belediyeler, akıllı ev platform sağlayıcıları, sektörel ve sivil toplum kuruluşları, ödeme sistemi ve sağlık hizmeti sağlayıcıları ile sigorta şirketleri katılımcı olarak yerlerini alacaklar.

Ulusal ve uluslararası yerel resmi delegasyonlar, şehir güvenlik otoriteleri, akademisyenler, kamu kuruluşları, ulusal ve uluslararası belediye başkanları ve yöneticileri, global teknoloji firmaları, bankalar ve finansal kurumlar, medya ve reklam, ödeme sistemi sağlayıcıları, son kullanıcılar, mühendisler, mimarlar ve endüstriyel tasarımcılar bu büyük organizasyonun ziyaretçileri arasında olacaklar.

Akıllı şehir konsepti, bilişim teknolojilerinin şehir yönetim süreçleri ile birleştirilerek, sürdürülebilir şehirlerin yaratılması ana fikrinden yola çıkıyor. Bu konsept dahilinde; çevreden sağlığa, güvenlikten afet ve atık yönetimine, kaynakların etkin kullanımına kadar insan hayatının her noktasındaki eylem ve işlerin yapay zeka algoritmaları, veri analizi, sosyal ağ analizleri, coğrafi bilgi sistemleri, dijital ve mobil teknolojiler ve benzeri imkanlar kullanılarak yeni bir yaşam tarzı oluşturulması hedefleniyor.

Geliştirilen teknolojilerin büyüyen şehirlere entegrasyonu sayesinde sorunlarından kurtulan akıllı şehirler gelişiyor. Etkinlik alanı son derece geniş olan akıllı şehir uygulamaları ile şehir kaynaklarının etkin ve verimli kullanımı sayesinde yaşam standartlarında sonsuz faydalar sağlanması hedefleniyor.

Daha yeşil daha yaşanabilir, engellilerin engelsiz ulaşım sağlayabildiği, hayatın zorlukları yanında akışının kolaylaştırılmasını hedefleyen platformlarının buluştuğu World Cities Congress İstanbul 2019, akıllı şehir sektörleri ve dünya çapında kentsel eylem planı için eşsiz yenilikçi bir oluşum sağlıyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER