Cumartesi, Nisan 27, 2024
Ana SayfaGÜNCELCEVA, Scuderia Ferrari'nin lojistik faaliyetlerine devam ediyor

CEVA, Scuderia Ferrari’nin lojistik faaliyetlerine devam ediyor

CEVA Logistics, Grand Prix, GT yarışları ve Ferrari Challenge etkinliklerinde Scuderia Ferrari’ye tüm lojistik hizmetleri sağlamaya yönelik çok yıllık yeni sözleşme imzaladı.

  • Bu sözleşme, motor sporları ve lojistik dünyasının iki saygın markası arasındaki ilişkinin ve karşılıklı güvenin pekiştiğine işaret etmekte.

Scuderia Ferrari’nin Takım Ortağı olması nedeniyle CEVA Logistics şirketinin logosu, Scuderia Ferrari’nin 2024 yılına özel yeni tek kişilik yarış arabasında, takımın araçlarında, yarış pilotlarıyla yarış ekibinin ekipman ve kıyafetlerinde yer alacak.

Scuderia Ferrari’nin yeni 2024 tek kişilik yarış arabası 13 Şubat’ta görücüye çıktı. Formula 1 Dünya Şampiyonası’ndaki marka görünürlüğünün yanı sıra CEVA Logistics, GT Ferrari Challenge etkinliği benzeri diğer yarış serilerinde de boy gösterecek.

2022 yılından bu yana CEVA Logistics, Scuderia Ferrari yarış sezonunun sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için gerekli süreler içinde dünyanın dört bir yanında ekipman taşımacılığı yaptı. Karayolu, denizyolu, havayolu ve demiryolu taşımacılığını yürütmek için dünya standartlarındaki ağına güvenen CEVA Logistics, 2 Mart’ta Bahreyn’de başlayıp 8 Aralık’ta Abu Dabi’de sona erecek ve dünya genelinde 24 etkinliğe ev sahipliği yapacak olan 2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası’na hazır.

Karbonsuzlaştırma, her iki şirket için de büyük bir mücadele ve öncelikli bir hedef
Faaliyetlerinin bir parçası olarak CEVA, müşterilerine denizyolu taşımacılığı için biyoyakıt, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve biyometan, havayolu taşımacılığı için sürdürülebilir yakıtlar ve karayolu taşımacılığı için biyoyakıt veya elektrikli araçlar dahil olmak üzere alternatif yakıt seçenekleri sunuyor.

2023 yılında CEVA Logistics, Scuderia Ferrari’nin ekipmanlarını 3 Kuzey Amerika Grand Prix yarışı arasında taşıyıp yarış noktasına ulaştırmak için dünyada ilk kez demiryolu taşımacılığı hizmetini organize eden isim olarak inovasyon yeteneğini göstermiş ve böylece karbon ayak izini, havayolu taşımacılığına kıyasla %90 oranında, sadece karayolu taşımacılığına kıyasla ise %32 oranında azaltmıştır.

“Dünya standartlarında bir lojistik iş ortağına güvenebilmek”
CEVA Logistics CEO Vekili Olivier Storch konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “2022 yılından bu yana Ferrari ile pek çok ortak yönümüz olduğunu kanıtladık. Tıpkı Scuderia Ferrari gibi biz de sürekli olarak çözümler tasarlıyor ve geliştiriyoruz. Sektörümüzde ya da müşterilerimizin ekosistemlerinde bizi bekleyen değişiklikleri öngörebiliyoruz. Tıpkı Ferrari gibi biz de daha sürdürülebilir çözümler uyguluyor ve çevresel ayak izimizi azaltıyoruz. Tıpkı Ferrari gibi, inovasyonun başarımızın anahtarı olduğunu düşünüyoruz. İş ortaklığımızın yenilenmesi CEVA’nın hırsının ve her koşulda mükemmele ulaşma becerisinin bir göstergesi.”

Ferrari Yarış Gelirleri Yöneticisi Lorenzo Giorgetti ise konuyla ilgili olarak: “Modern motor sporları, lojistik gereksinimler bakımından her zamankinden daha büyük zorluklara neden oluyor. Sadece birkaç yıl öncesiyle karşılaştırıldığında, yarış takvimi dört kıtaya uzandığı için Avrupa dışında düzenlenen Formula 1 yarışlarının sayısı giderek artıyor. Bu yılki şampiyona, spor tarihinde ilk kez 24 yarışa ev sahipliği yapacak. Bu hummalı tempoda Scuderia Ferrari için CEVA Logistics gibi dünya standartlarında bir lojistik iş ortağına güvenebilmek büyük bir önem taşıyor, zira CEVA Logistics zamanında ve kusursuz bir hizmeti garanti etmenin yanı sıra Ferrari’nin inovasyon tutkusunu ve sınırları zorlama arzusunu paylaşıyor ve de bir taraftan kendi uzmanlık alanlarında sürekli gelişim gösterirken diğer taraftan da çevreye ve gezegene saygılı olmakla ilgili güncel zorlukları da göz önünde bulunduruyor” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER