Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaLastik SektörüAYK Lojistik, yakıt tasarrufunun püf noktasını açıkladı

AYK Lojistik, yakıt tasarrufunun püf noktasını açıkladı

Lojistik, nakliye, inşaat gibi sektörlerde yer alan filoların en büyük gider kalemlerini hiç kuşkusuz lastik kayıpları oluşturuyor. Ortalama 12-18 ayda bir lastiklerini değiştiren AYK Lojistik, zamandan ve maliyetten tasarruf sağlamak için lastik tercihinde hassas davranıyor…

Yapı kimyasallarında üretim gerçekleştiren ve Türkiye’nin farklı noktalarına lojistik hizmeti veren AYK Lojistik Müdürü Samed Aydoğan, “İş güvenliği bizim için çok önemli. Bu nedenle araçlarımızda kullanacağımız lastik seçiminde güvenliği ön plana tutarak filomuzda Continental Hybrid HS3 lastiklerini tercih ediyoruz. Sürücülerimiz, lastiklerinin yol tutuşu, dayanıklılık ve yakıt ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı oldukça memnun. Hybrid HS3, güvenli bir sürüş sağlarken yakıt olarak optimum sarfiyatı sağlamasına da yardımcı oluyor; sürücülerimiz bu lastiklerle, 100 kilometrede 1 litre yakıt tasarrufu elde etti. Bu da biz filo sahipleri için maliyet hesaplaması açısından oldukça önemli” açıklamasında bulundu.

“Lojistik sektörünün en büyük gideri olan lastik kayıplarından bu sistemle kurtulduk”

Lastik basınçlarını sık sık kontrol ettiklerini ve şoförleri bu konuda bilinçlendirdiklerinin de altını çizen Aydoğan, “AYK Lojistik olarak, yolda kalma sürelerimizi azaltmak ve araç kullanım sırasında fark edilemeyen basınç kaybını en hızlı şekilde tespit ederek gerekli müdahaleyi yapabilmek asıl amacımız. Bu noktada da ContiPressureCheck ile lastiklerimizin her zaman doğru basınçta olduğunu artık net şekilde biliyoruz. Bunun yakıta ve lastik ömrüne etkisinin de farkındayız. Bununla birlikte basınç kaybını anında fark ederek müdahale şansı sunması bizim için çok önemli. Bu sistem sayesinde, sevkiyat öncesi ve sonrasında bir basınç kaybı olması durumunda önceden müdahale edebiliyoruz ve Lojistik Sektörü’nün en büyük gideri olan lastik kayıplarından korunmuş oluyoruz. Aynı zamanda, girişimlerine başladığımız ve üzerinde yoğun şekilde çalıştığımız, kendi araç takip sistemimizi yaratma projemiz de var. Continental’in öneri ve yönlendirmesiyle CPC sistemini, geliştirmekte olduğumuz bu takip sistemi içinde kullanmayı da planlıyoruz. Bu projemizi de en kısa sürede, başarıyla sonuçlamayı umuyoruz” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER