Cuma, Mayıs 3, 2024
Ana SayfaSON DAKİKAAraç muayenelerinde yeni uygulama

Araç muayenelerinde yeni uygulama

Araç muayenesi konusunda yıllardır şikayet edilen uygulamaya son veriliyor. 1 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile, milyonlarca araç sahibinin şikayet ettiği uygulama son buluyor.

Muayeneye giren aracın kusurlu çıkıp muayeneden geçememesi durumunda araç sahiplerinin çıkan kusurları onardıktan sonra, 1 ay içinde muayeneyi aynı istasyonda yaptırma zorunluluğuna son veriliyor. Tamir edilen araçlar geçerli süre içinde herhangi bir istasyonda tekrar muayeneye girebilecek.

Değişikliğe ilişkin olarak Habertürk’te yer alan haberde “Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik”in kısa bir süre önce Resmi Gazete’de yayımlandığına yer verildi.

Resmi Gazete’de yayınlanan madde:

“Yapılan araç muayenesi sonucunda ‘emniyetsiz’ veya ‘ağır’ sınıfına giren kusurları tespit edilen ve muayeneden geçemeyen araçların bir aylık süre içinde yapılacak muayene tekrarından muayene ücreti alınmaz. Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER