Perşembe, Mayıs 2, 2024
Ana SayfaAbdullah KurtayAmazon, Birleşik Krallık'ta DAF Trucks'ın elektrikli kamyonlarını kullanacak

Amazon, Birleşik Krallık’ta DAF Trucks’ın elektrikli kamyonlarını kullanacak

Birleşik Kırallıkta Amazon, DAF Trucks’ın elektrikli kamyonu CF Electric kullanacak.

DAF, Amazon Birleşik Krallık’a beş CF Electric çekici teslim etti,. 37 ton GCW değerine sahip tamamen elektrikli bu araçlar, Amazon’un orta menzil teslimat filosuna katılarak ürünleri sıfır egzoz emisyonuyla taşıyacak. Beş DAF CF Electric kamyon, Amazon’un Avrupa’da faaliyet gösteren ilk elektrikli orta menzil kamyonu olacak.

170 ton CO2 gazının salınması önlenecek

CF Electric, Amazon filosunun elektrikli hale gelmesine yönelik yolda bir kilometre taşı niteliği taşıyor ve Amazon’un 2030 yılına kadar teslimatlarının %50’sini net sıfır karbonla yapma hedefi olan Shipment Zero’nun bir parçasını oluşturuyor. Bu beş araç dizel kamyonların yerini alacak, bu sayede 1 milyon 600 bin kilometreye yakın yol yenilenebilir elektrikle çalışan araçlarla katedilecek ve yaklaşık 170 ton CO2 gazının salınması önlenmiş olacak.

Tam şarjla 500 kilometre kadar yol gidebiliyor

DAF Trucks Filo Satış Müdürü Eelco van Veen, “DAF CF Electric’i Amazon’un filosuna katmaktan ve Amazon’un Climate Pledge taahhüdüne olan bağlılıklarını desteklemekten heyecan duyuyoruz,” şeklinde konuştu. van Veen, devamla; “DAF CF Electric kamyon, sıfır emisyonla orta kilometre dağıtımı alanında sektörde önemli bir adım teşkil ediyor. Taşıma sektöründe hava kalitesini iyileştirmeye ve CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik artan talebe yanıt olarak geliştirildi. Akıllı planlama ve hızlı şarj özellikleri sayesinde CF Electric, tam şarjla 500 kilometre kadar yol gidebiliyor. Bu rakam da operatörleri gerçek anlamda memnun edecek nitelikte” dedi.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER