Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaLojistik GündemiAlışan Lojistik yüzde 75 hissesini PSA International'a sattı!

Alışan Lojistik yüzde 75 hissesini PSA International’a sattı!

Türkiye’nin ilk 500 şirketi arasında yer alan uluslararası lojistik hizmet servis sağlayıcısı Alışan Lojistik, Singapur kökenli Uluslararası dev lojistik grubu PSA İnternational Pte Ltd. ile ortak oldu.

PSA International, yüzde 75 hissesini satın alarak Alışan Lojistik’e ortak oldu. İmzalanan ortaklık anlaşmasıyla Alışan lojistik artık PSA’nın kargo çözümleri grubu olan PSA BDP’nin bünyesinde yer alacak.

TÜRKİYE’NİN UZUN VADE BÜYÜME POTANSİYELİNE İNANCIMIZ TAM

ALIŞAN’a çok benzeyen yapısı, müşteri odaklılığı, modern teknolojiyi benimsemesi ve küresel bazdaki iş gücü çeşitliliğine yönelik iddialı taahhütleriyle dikkat çeken PSA’nın söz konusu operasyonu ile ilgili açıklama yapan PSA Grup CEO’su Tan Chong Meng açıklamasında: “PSA Grup, ortaklarıyla yakın çalışarak liman sonrası lojistik ve tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. Türkiye’nin uzun vade büyüme potansiyeline inancımız tam ve bu yatırım, PSA ağını genişletme ve müşterilerimize sunduğumuz kapasiteyi arttırma bakımından stratejik duruşumuzu teyit ediyor. PSA BDP ile ALIŞAN birleşmesinin birbirini tamamlayan güçlerini kaldıraç olarak kullanarak, Türkiye ve diğer coğrafyalarda ortaklarımıza ve müşterilerimize son derece kapsamlı, uçtan uca, sözleşmeli lojistik ve taşıma hizmetleri sunacağız. Bununla da daha akıcı, daha güçlü ve daha sürdürülebilir ticareti sağlama misyonumuza bir adım daha yaklaşmış olacağız” dedi.

AİLE ŞİRKETİMİZ TARİHİNİN EN ÖNEMLİ VE BÜYÜK ADIMINI ATIYOR

1985 yılında Ertuğrul Alışan tarafından merkezi İstanbul’da kurulan ve 2. nesil tarafından yönetilen bir aile şirketi özelliğini taşıyan ALIŞAN, 1.600’den fazla çalışanı ile başta tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektördeki müşterilerine sunduğu uluslararası nakliye, depo / antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi hizmetleriyle dikkat çekiyor.
Sektörde “kontrat lojistiği” diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurgulayıp ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler geliştiren ALIŞAN’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, söz konusu satışın tamamlanması için Rekabet Kurulu’ndan onay beklendiklerini ve satın alma işleminin 2023 yılı ortasına kadar tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Damla Alışan ayrıca, “Bugün 38 yıllık aile şirketimiz, tarihinin en önemli ve büyük adımını atıyor. Bu uyumlu birleşme, bir yandan gelecek büyüme stratejimizin başarıya ulaşmasının temelini oluştururken, diğer yandan hizmet ve faaliyetlerimizi dünya çapında çok daha geniş bir ölçeğe ve güce taşıyarak müşterilerimize sağladığımız servislerimizi ilerletme ve geliştirme olanağı sağlayacak. Dünya çapında, Türkiye’nin önde gelen bir markası olarak bilinirken artık PSA’nın varlığı, bilgi birikimi ve tecrübesiyle global bir oyuncu olma yolunda adım atıyoruz. Buradan ayrıca, 1985’ten beri ALIŞAN’ın başarısı için kendini adamış çalışanlarımıza ve gelişimimiz için bize yardım etmiş ve desteklemiş tüm değerli müşterimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

PSA INTERNATIONAL PTE LTD HAKKINDA
PSA International Pte Ltd. (PSA), sektöründe lider küresel lojistik şirketler grubu ve global kargo pazarının güvenilir bir tedarik zinciri ortağıdır. PSA, limanlar ve kargo çözümleri portföyü ile, Singapur ve Belçika’daki iki amiral gemisi olan liman işletmesinin yanı sıra tedarik zinciri yönetimi, lojistik, denizcilik ve dijital hizmetlerdeki bağlı işletmeler dahil olmak üzere 42 ülkede 160 lokasyonda 60’tan fazla derin deniz, demiryolu ve iç terminalden oluşmaktadır. Kapsamlı bir küresel ekibin derin uzmanlığından ve deneyiminden yararlanan PSA, sürdürülebilir ticarete geçişi hızlandırmak için birinci sınıf liman ekosistemleri geliştirmek, yenilikçi kargo çözümleri sunmak ve birlikte bir Lojistik İnterneti oluşturmak için müşterileri ve ortaklarıyla iş birliği yapmaktadır.

ALIŞAN LOJİSTİK A.Ş. HAKKINDA
Alışan Lojistik, yerel ve küresel pazarda inovatif, esnek ve entegre teknolojik çözümleri ile müşterilerine güç katan uluslararası lojistik hizmet servis sağlayıcısı olma vizyonu ile 1985 yılında kurulmuştur. 550 adet öz mal araç filosu ve Türkiye genelindeki 50’yi aşkın farklı lokasyondaki bin 600’den fazla çalışanı ile tehlikeli kimyasallar dahil olmak üzere, kimya sanayisi ile hızlı tüketim ürünleri, gıda, tarım ve daha birçok sektördeki müşterilerine sunduğu uluslararası nakliye, depo / antrepo, dökme kuru yük, dökme likit ve enerji taşımacılığı gibi hizmetleriyle dikkat çeken Alışan Lojistik, sektörde “kontrat lojistiği” diye de ifade edilen entegre lojistik hizmetleri ile müşterilerinin taleplerini A’dan Z’ye kurgulamakta; ihtiyaca özel katma değeri yüksek çözümler geliştirmektedir.
Yerel ve küresel birçok meslek örgütü ile sivil toplum programlarının ödüllü üyesi olarak müşterilerine küresel sertifikalı üst düzey emniyet ve güvenlik önlemleri ile hizmet sunan Alışan Lojistik, yılda 250 bin sevkiyat, 5 milyon palet hareketi ve 40 milyon VAS ürünü üzerinde hizmet sağlayan bir “Women Owned Business” (Kadın Sahipli Şirket)tir.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER