Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGÜNCEL"Özgün, milli ve doğuştan elektrikli otomobiller üreteceğiz"

“Özgün, milli ve doğuştan elektrikli otomobiller üreteceğiz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla 25-26 Aralık’ta online olarak dünyanın seyrine sunulan 8.Türkiye İnovasyon Haftası milyonlarca kişi tarafından büyük ilgiyle takip edildi.

Alanında dünyaca ünlü isimlerin de yer aldığı ekosisteminin en önemli buluşmalarından olan etkinlik sosyal medyada mecralarında da milyonlarca etkileşim almasıyla da adından söz ettirerek gündem oldu.

“2022 yılında Avrupa’daki NCAP’ten beş yıldız sertifikasını hedefliyoruz”

Yeni ufuklara yelken açan ve büyük beğeni alan Türkiye İnovasyon Haftası’nın ikinci gününde de inovasyon her yönüyle konuşuldu. Etkinliğe katılan TOGG – Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, yerli otomobil projesi ile ilgili son gelişmeleri anlattı. Otomobilin yakın zamanda telefonlar gibi bir dönüşümden geçip tamamen akıllı hale geleceğini söyleyen Karakaş; “Tüm haklarıyla bize ait, tamamen özgün ve milli, yerlilik oranı üst seviyede, sonradan değil doğuştan elektrikli otomobil üretimi için planlarımız doğrultusunda çalışmayı sürdürüyoruz. Projemiz hedeflerimize uygun ilerliyoruz. Bizim şu ana kadar yaptığımız çalışmalarda gerek teknik işlerimizi belirlemede gerek tasarımımızın tamamlanmasında, hedef kitle analizlerimiz, marka çalışmalarımız, bunların hepsini zamanında tamamladık, teknoloji platformumuzu oluşturduk. Bu teknoloji platformunu oluştururken 2022 yılında Avrupa’daki NCAP’ten beş yıldız sertifikasını hedefliyoruz, bunun üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu. 

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER