Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVZES, EPDK’dan şarj ağı işletmeci lisansını aldı

ZES, EPDK’dan şarj ağı işletmeci lisansını aldı

Zorlu Enerji’nin elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES’in şarj ağı işletmeci lisansı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından onaylandı.

Zorlu Enerji’nin elektrikli araç şarj istasyonu ağı ZES’in şarj ağı işletmeci lisansını almak üzere yaptığı başvuru, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylandı. Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında; Türkiye’de şarj ağı işletmeci lisansı verilen sayılı şirketler arasında yer alan Zorlu Enerji şirketi ZES Dijital Ticaret A.Ş. kendi elektrikli araç şarj istasyonlarını kurmanın yanında 49 yıl süreyle ülke genelinde şarj ağı işletmeciliğinde faaliyet gösterebilecek.

Şarj ağı işletmeci lisansı, pazar yatırımlarını hızlandıracak

ZES, sıfır emisyonlu kesintisiz ulaşım için 1.100’ü aşkın lokasyonda 1.900’e yakın istasyonda hizmet verirken, her geçen gün elektrikli şarj istasyonu sayısını artırmaya devam ediyor. Zorlu Enerji Ticaret Genel Müdürü İnanç Salman konu ile ilgili değerlendirmede bulunarak şunları söyledi: “Atılan bu adımı her şeyden önce pazarın sağlıklı bir şekilde büyümesi için önemli buluyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz yıl özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla birlikte Türkiye’de toplam şarj ünitesi sayısının 3 bini bulduğunu görüyoruz. Bu lisanslama ile önümüzdeki süreçte elektrikli araç pazarında ciddi bir ivmelenme başlayacağı öngörülüyor. Biz de EPDK’dan aldığımız şarj ağı işletmeciliği lisansımız ile kendi şarj istasyonlarımızı kurmanın yanında sertifika vererek alt operatörlük sürecini de devreye alabilecek imkana sahip oluyoruz. EPDK’dan lisans almak isteyen firmalara tüm koşulları sağlayan KVKK uyumlu kendi platformumuzun kullanım lisansını vererek müşterilerine hizmet vermelerini sağlamayı planlıyoruz.’’  

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER