Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVYeniden kullanılabilir konteynerler verimliliği artırıyor

Yeniden kullanılabilir konteynerler verimliliği artırıyor

Otomotiv tedarik zincirine yönelik yenilikçi ve inovatif çözümler sunan CHEP’in paylaşma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli, sektöre daha çevreci ve ekonomik açıdan daha sürdürülebilir bir alternatif sunuyor.

Otomotiv sektörü, birçok ülkede bulunan binlerce tedarikçiden gelen milyonlarca parçayı kapsayan karmaşık bir tedarik zincirini içinde barındırıyor. Böylesine büyük bir zincir ekonomik ve çevresel açıdan da sürdürülebilirliği zorlaştırıyor. Çevresel düzenlemeler ve elektrikli otomobillere doğru değişen tüketici alışkanlıkları da otomotiv tedarik zincirinde farklı birçok bileşene ihtiyaç duyulacağını gösteriyor. CHEP’in paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle sunduğu konteynerler, üretici ve tedarikçilerin; çok daha çevresel, operasyonel ve ekonomik olarak sürdürülebilir bir tedarik zinciri modeli yaratmasına yardımcı oluyor.

Tek kullanımlık ambalajdan daha iyi bir çözüm var

Pandemi dönemi, üretim kesintilerinin yanı sıra küresel çapta da tedarik zincirinde büyük bir değişim başlattı ve kıtalararası nakliyelerin getirdiği karmaşıklıklara yeniden odaklanılmasına sebep oldu. Karton ambalajların plastik kutulara göre daha ucuz olması, teslimat sonrası toplanmasına gerek olmaması, geri dönüştürülebilir olması gibi sebeplerle uzun mesafe taşımalarında daha mantıklı olduğu düşünülebilir. Ancak karbondioksit emisyonlarının ve atıkların azaltılmasının yanı sıra operasyonel açıdan da daha az maliyet konuları düşünüldüğünde ihracat ve ithalat tedarikinde sorunlar ön plana çıkıyor. Karton ambalajlar ömrü boyunca plastik konteynerlerden daha fazla sera gazı içeriyor ve uygun şekilde bertaraf etme zorunluluğu bulunduğu için düşünüldüğü kadar sürdürülebilir olmuyor. Ayrıca karmaşık ihracat/ithalat ürün akışlarında karton ambalajların kullanılması; sürekli nakit akışı, ek depolama, ekstra elleçleme ve ürün hasarı riski gibi gizli maliyetler de bulunduruyor.

Ekipman havuzu, kıtalararası tedarik riskini ortadan kaldırıyor

CHEP küresel ağı sayesinde, müşterilerinin taleplerine ve ihtiyaç duyduğu ambalaja her zaman sahip olmasını garanti ediyor. CHEP’in Değer Zinciri Analizi, müşteri akışlarını inceliyor; maliyetleri düşürmenin, şeffaflığı ve sürdürülebilirliği artırmanın, kıtalar arası tedarik zincirini daha hızlı, daha basit ve daha güvenli hale getirmenin en verimli yollarını bulmalarına yardımcı oluyor. Dünya çapında sürekli dolaşım halinde olan yeniden kullanılabilir CHEP konteynerleri ayrıca boş nakliye maliyetlerini de ortadan kaldırıyor. Darbelere ve hasarlara karşı dayanıklı, yeniden kullanılabilir konteynerler, kıtalararası tedarik riskini de ortadan kaldırarak; yolculuklardaki hasar ve kesintilerin, üretim hatlarının pahalı bir şekilde durmasının da önüne geçiyor.

Sürdürülebilirlik, otomotiv endüstrisinin geleceğinin merkezinde yer alıyor

Otomotiv sektöründe tedarik zincirinin yanı sıra çevresel ve ekonomik açıdan sürdürülebilirliğin de son derece önemli olduğunu belirten CHEP Türkiye Otomotiv Avrupa Bölgesi Kilit Müşteriler Lideri Engin Gökgöz, “Tüm sektörlerin yanı sıra otomotiv sektörü de küresel boyutta yaşanan tüm gelişmelere rağmen tedarik zincirinde kesintisiz bir süreç istiyor. Bunu yaparken de hem ekonomik hem de çevresel açıdan sürdürülebilir olmasına odaklanılıyor. Dünya çapında 40 üretim tesisi ile otomotiv endüstrisinin önde gelen tedarikçileri arasında yer alan bir müşterimiz; tek kullanımlık ambalajların maliyeti ve sürdürülebilirliğe etkisi konusunda endişeliydi. Uzmanlarımızın analizleri doğrultusunda CHEP’in yeniden kullanılabilir konteynerlerini kullanarak bir yıl boyunca katalizörleri Güney Afrika’dan Almanya’ya nakletti. Bu iş birliği yaklaşık 193 ton fiziksel atığı azaltırken aynı zamanda tüm güvenilirlik, sürdürülebilirlik ve maliyet etkinliği hedeflerini karşıladı. Ayrıca ürün hasarı, yolculuk hacimleri, depolama ve deniz taşımacılığı optimizasyonunda ek faydalar elde etti. Sürdürülebilirlik, otomotiv endüstrisinin geleceğinin merkezinde yer alıyor ve CHEP’in paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı ekipman havuzu, kıtalararası taşımacılık için en çevresel ve ekonomik yolu sunuyor” şeklinde konuştu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER