Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaDÜNYA GÜNDEMİYazılım Tanımlı Araçlar Otomotiv Tedarik Zincirini Değiştirecek

Yazılım Tanımlı Araçlar Otomotiv Tedarik Zincirini Değiştirecek

Otomotiv endüstrisi, artık yazılımların araç işlevselliğini kontrol edeceği yeni bir mimariye geçiyor. Geleneksel otomobil üreticileri bile araçların çalışma şeklini yeniden düşünüyor, araçlarının geleceğini yazılım tanımlı olarak görüyor.

Her yıl üretilen on milyonlarca otomobilin siber güvenliğini sağlamak, onları güvenilir ve güvenilir kılmak açısından kritik önem taşıyor. Otomobil üreticilerinin farklı uygulamaları kendi cihazlarına dağıtmalarını kolaylaştıracak bir hiper yöneticiye sahip araç işletim sistemlerine bir örnek bir kit öne çıktı.

Yeni nesil araç sistemleri için tüm güvenlik açıklarına karşı çözüm

KasperskyOS tarafından desteklenen Kaspersky Automotive Adaptive Platform, gelişmiş bir özel yazılım geliştirme kiti (SDK) olarak öne çıkıyor. Telekomünikasyon, dijital kokpit, sürücü yardımı ve otopilot sistemleri gibi yazılım tanımlı araçlarda kullanılan çeşitli elektronik kontrol üniteleri için güvenli ve uyumlu çözümler oluşturulmasına olanak tanıyor. Kaspersky Automotive Adaptive Platform ile oluşturulan yazılım, siber saldırılara, iletişim kesintilerine, istismar edilebilir eski yazılımlara ve güvenilmeyen üçüncü taraf bileşenlere karşı koruma sağlıyor. Böylece yeni nesil araç sistemleri için tüm güvenlik açıklarına karşı çözüm ortaya koyuyor.

On milyonlarca otomobilin siber güvenliğini sağlamak

KasperskyOS İş Birimi, Ulaşım ve Otomotiv Endüstrisi İş Geliştirme Müdürü Evgeniya Ponomareva, şunları ifade ediyor: “Yazılım tanımlı araçlar, motor ve frenlerden eğlence ve navigasyon sistemlerine kadar her şeyi kontrol eden bilgisayarlardan oluşuyor. Her yıl üretilen on milyonlarca otomobilin siber güvenliğini sağlamak, onları güvenilir ve güvenilir kılmak açısından kritik önem taşıyor. Kaspersky Automotive Adaptive Platform sayesinde, otomobil üreticileri, güvenliğin emin ellerde olduğunu bilerek ürünlerinin işlevselliğine odaklanabiliyor.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER