Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaManşet HaberVerstappen'in grid cezası Carlos Sainz'e yaradı!

Verstappen’in grid cezası Carlos Sainz’e yaradı!

Formula 1 Belçika GP’sinin sıralama turlarında en iyi zamanı Max Verstappen yaptı. Ancak, grid cezası nedeniyle pole pozisyon Sainz’a kaldı.

Max verstappen

Formula 1 aradan sonra Belçika GP’si ile kaldığı yerden sezona devam ediyor. Bu gün(Cumartesi ) yapılan sıralama turlarında Red Bull pilotu Max Verstappen’in rüzgarı esti. Şampiyon pilot sıralama turlarının en hızlısı olmasına rağmen, cezası nedeniyle 15. sıradan start alacak. Verstappen Q3’teki son hakkını kullanmadığı halde hiç bir pilot onun zamanını yakalayamadı. Belçika’da Ferrari pilotu Carlos Sainz pole pozisyondan start alacak. İkinci sırada Red Bull pilotu Sergio Perez var.

Yedi sürücü grid cezası aldı

Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris, Esteban Ocon, Zhou Guanyu, Mick Schumacher ve Valtteri Bottas grid cezası aldıkları için, daha çok 13. sıradan sonraki diziliş için mücadele ettiler. 

Verstappen 15. sıradan, Leclerc 16. sıradan; Ocon ilk beşte sıralama turlarını tamamlamasına rağmen, 17. sıradan başlayacak. Altıncı sırada sıralama turlarını bitiren Alonso ise startta üçüncü sırada yer alacak. Hamilton ise takım arkadaşı Russell’ın önünde yedinci sırada yer alacak. Albon  günü dokuzuncu bitirdi yarışa altıncı sıradan başlayacak. Norris, ilk 10’u gördü ancak; Ocon’un arkasından 18. sırada yarışa başlayacak.

FORMULA 1 BELÇİKA GP’Sİ SIRALAMA KLASMANI
1 -Max Verstappen  
2-Carlos Sainz   
3-Sergio Perez   
4-Charles Leclerc    
5-Esteban Ocon    
6-Fernando Alonso    
7-Lewis Hamilton    
8-George Russell    
9-Alexander Albon   
10-Lando Norris    
12-Pierre Gasly    
13-Zhou Guanyu   
14-Lance Stroll    
15-Mick Schumacher  
16-Sebastian Vettel   
17-Nicholas Latifi    
18-Kevin Magnussen   
19-Yuki Tsunoda   
20-Valtteri Bottas  

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER