Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaGÜNCELUPS, lojistik şirketi Bomi Group'u satın alıyor

UPS, lojistik şirketi Bomi Group’u satın alıyor

Türkiye’de de faaliyetlerini sürdüren şirketin satın alınması ile UPS, uçtan uca küresel sağlık hizmeti lojistiği yeteneklerini artıracak, Avrupa ve Latin Amerika’daki operasyon ölçeğini ve uzmanlığını geliştirecek.

UPS Healthcare, sektör lideri uluslararası sağlık hizmeti lojistik sağlayıcısı Bomi Group’u satın almayı planladığını duyurdu. Bu adım sonucunda Türkiye’nin de dahil olduğu 14 ülkedeki sıcaklık kontrollü tesisler ve Avrupa ve Latin Amerika’daki son derece yetenekli yaklaşık 3.000 Bomi Group ekip üyesi UPS Healthcare ağına eklenecek.

Başkan Yardımcısı ve UPS International, Healthcare ve Tedarik Zinciri Çözümleri Başkanı Kate Gutmann, “Önde gelen bir küresel sağlık lojistiği şirketi olarak Bomi, hizmet portföyümüzü geliştiriyor ve karmaşık sağlık lojistiğinde lider olma yolculuğumuzu hızlandırıyor. UPS Healthcare ve Bomi Group çalışanları benzer değerler taşıyor ve şirket kültürlerimiz kaliteden asla vazgeçmeyen bir tutuma dayanıyor. Bu iki ekibin bir araya gelmesi sağlık hizmeti müşterilerimizin gelişme ve hayat kurtaran inovasyonlar gerçekleştirme yeteneğini önemli ölçüde artıracak” dedi.

Sağlık hizmeti lojistik sektöründe 35 yıl

Dünya çapında 150’den fazla müşterisi ile uzun süreli iş ilişkileri kuran, kendini sağlık hizmetlerine adamış, kalite odaklı bir şirket olan Bomi Group, 1985’ten beri medikal teknoloji ve ilaç sektörlerine özelleştirilmiş yüksek katma değerli hizmetler sunuyor.

Bomi Group’un, şirket CEO’su Marco Ruini gibi önemli liderler görevlerinde kalarak Bomi Group müşterilerine verilen hizmetin, satış işleminin ardından sorunsuz bir şekilde devam etmesini sağlayacak. Bomi Group çalışanları da birleşen organizasyonda önemli rol oynamaya devam edecek.

Bomi Group CEO’su Marco Ruini, “Sağlık hizmeti lojistik sektöründe 35 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren ekibimiz tıbbi teknoloji ve farmasötik müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve bu ihtiyaçların ötesine geçmek için tasarlanmış sınıfının en iyisi hizmetler geliştirmeyi başardı. UPS ekibine katılmak bu yetenekleri büyütecek ve müşterilerimiz için daha entegre ve akıllı bir küresel ağ oluşturacak” dedi.

Satın almayla UPS Healthcare’in küresel kapsama alanına 350’den fazla sıcaklık kontrollü araç ve toplamda 391 bin metrekarelik bir operasyon merkezi eklenecek. Böylece müşteriler daha hızlı nakliye sürelerine, daha fazla üretim esnekliğine ve yeni iş bağlantılarını çekmelerine yardımcı olacak bir platforma erişebilecek. Şirketin satın alınması, zamana ve sıcaklığa duyarlı lojistik ihtiyacı gittikçe artan yeni nesil farmasötik ve biyolojik tedavilerin teslimatında önemli bir rol oynayacak.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER