Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaLastik SektörüTürkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında PETLAS, 13 sıra birden yükseldi

Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında PETLAS, 13 sıra birden yükseldi

Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS, İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında, ülkemizin en büyük 100 sanayicisi arasındaki yerini 13 sıra birden yükselterek 82. sırada yer aldı.

PETLAS’ın başarısı, sektöründe öncüsü olduğu Ar-Ge yatırımlarının yanı sıra, kapasite ve marka alanlarında süregiden yatırımlarla ve artan ihracat gücüyle geldi. PETLAS’ın 2020 yılı üretimden net satışları 2,8 milyar TL düzeyinde gerçekleşti.

Yüzden fazla ülkeye ihracat yapan ve yurt genelinde 850’yi aşkın bayisiyle hizmet veren Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider kuruluşu PETLAS, ülkemizin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer alma hedefini gerçekleştirdi. İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında, 82. sıraya yükseldi. PETLAS’ın 2020 yılı üretimden net satışları 2.831.973.912 milyar TL düzeyinde gerçekleşti. PETLAS, bir önceki yıl listede 95. sırada yer almıştı.

PETLAS’ın bu başarısında, sektöründe lider olduğu Ar-Ge alanının yanı sıra, kapasite ve marka yatırımlarıyla, artış gösteren ihracatının da etkili olduğunu söyleyen AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, “Yapılan yatırımlar doğrultusunda sağlanan kapasite artışı ve bu artışın değere dönüşmesini hızlandıran marka yatırımları, PETLAS’ın büyüme ivmesini güçlendiriyor. Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli Ar-Ge lideriyiz. Yerli Ar-Ge gücümüzle geliştirdiğimiz yüksek kaliteli ürünlerle, premium binek araçları dahil birçok yeni segmentte başarılı oluyoruz. Kendi geliştirdiğimiz teknolojilerimizle, binek araçlardan kamyon ve otobüslere, traktörlerden askeri birlik ve güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara, iş makinelerinden İHA’lara, ülkemizi geleceğe taşıyan lastikleri üretiyoruz ve bu lastikleri bir Türk markası olarak dünya pazarlarına da sunuyoruz” dedi.

PETLAS’ın 2020 yılı üretimden net satışları, bir önceki yıla oranla yüzde 27 büyüme kaydetti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER