Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaOTOMOTİVTicari araç üreticisi Anadolu Isuzu'nun Akıllı Fabrika projesinin ilk fazı tamamlandı

Ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu’nun Akıllı Fabrika projesinin ilk fazı tamamlandı

Anadolu Isuzu’nun üretim alanlarına ve iş süreçlerine uygun biçimde tasarlanan Akıllı Fabrika projesinin, planlama aşamasından uygulamaya her katmanı ileri teknoloji uygulamaları ile geliştirildi.

Türkiye’nin ticari araç üreticisi Anadolu Isuzu, dijital dönüşüm vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği Akıllı Fabrika projesinin ilk fazını başarıyla tamamladı. Akıllı fabrika projesi , “Terzi Usulü İmalat” ın yarattığı değişkenlik ve getirmiş olduğu çeşitliliğe bağlı oluşan karmaşık üretim akışının ve geniş üretim alanlarının yönetimini 3 boyutlu Dijital ikiz ile sağlarken kişiselleştirilmiş ürün üretimi ile ilgili tüm bilgilerin operatörlere ulaştırılmasını da Nesnelerin Interneti ( IoT ) desteği ile sağlamaktadır.

İleri teknoloji uygulamaları

En ince detaylarına kadar bütünüyle Anadolu Isuzu’nun üretim alanlarına ve iş süreçlerine uygun biçimde tasarlanan Akıllı Fabrika projesinin, planlama aşamasından uygulamaya her katmanı ileri teknoloji uygulamaları ile geliştirildi. Proje, yüksek görsellik düzeyi ve tüm üretim süreçlerinin birebir dijital dünyadaki izdüşümü olan “dijital ikiz” uygulamasının ulaştığı detay seviyesi ile sektördeki benzer uygulamaların ötesine geçiyor.

Lojistik, üretim, kalite, satış ve ihracat

Akıllı Fabrika projesi, kurulan IoT altyapısı sayesinde en yüksek hassasiyetteanlık olarak hatasız araç ve süreç takibine olanak sağlıyor. Lojistik, üretim, kalite, satış ve ihracat gibi farklı departmanlar, üretim ve teslimat ile ilgili ihtiyaç duydukları tüm bilgilere anında ulaşabiliyor. Projenin gelişmiş fonksiyonları, kağıt tüketimini ciddi ölçüde azaltarak Anadolu Isuzu’nun “kağıtsız üretim“ hedefine ulaşmasında da önemli katkılarda bulunmaktadır..

Baştan sona teknolojik bir başarı hikayesi

Dünyada dijitalleşme projelerinin genelde üretim tesislerindeve ofislerde gerçekleştirilen uzun toplantılar gerektirdiği kabul edilirken, Anadolu Isuzu’nun Akıllı Fabrika projesinde ise yazılım ekibi en başından itibaren fabrika turları ve toplantılar da dahil olmak üzere tüm süreçleri hiç fiziksel ziyaret yapmadan tamamen online çalışma modeli ile tamamladı. Anadolu Isuzu’nun baştan sona teknolojik bir başarı hikayesi niteliğindeki Akıllı Fabrika projesi, küresel IDC organizasyonunda inovasyon kategorisinde “Best Innovation Project of the Year” kategorsinde ödüle layık görüldü.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan
Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan

“Akıllı Fabrika projemiz, üretim kalitemizi daha da yükseklere taşıyacak”

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, Akıllı Fabrika projesinin tamamlanması ile ilgili şunları söyledi: “Anadolu Isuzu olarak dijital dönüşüm ve Endüstri 4.0 vizyonumuz doğrultusunda başlattığımız Akıllı Fabrika projesini başarıyla hayata geçirmiş bulunuyoruz. Akıllı Fabrika projemiz, üretim kalitemizi daha da yükseklere taşıma hedefimizi desteklerken, pazardaki her rekabet alanında gücümüze güç katacak. Müşteri taleplerine uygun ürün geliştirme gücümüzü pekiştiren bu önemli başarı ile yeni pazarlardaki iddiamızı ve varlığımızı güçlendireceğiz. Dijital dönüşüm ve endüstri 4.0 vizyonu ile attığımız adımlarla sektörümüze öncülük etmeyi bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sürdüreceğiz.”

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER