Cuma, Nisan 19, 2024
Ana SayfaFUARLARTEMSA'dan Hannover’de elektikli LD SB E lansmanı

TEMSA’dan Hannover’de elektikli LD SB E lansmanı

TEMSA, yeni elektrikli araç modeli olan LD SB E’yi, Hannover’de düzenlenen IAA Transportation fuarında tanıttı.

  • Avrupalı bir şirket tarafından üretilen ilk elektrikli şehirlerarası otobüs olma özelliğine sahip LD SB E ile elektrikli ürün gamındaki araç sayısını 5’e çıkaran TEMSA, gelecek 3 yıl içinde elektrikli araçların toplam üretim içerisindeki payını yüzde 50’ye yükseltmeyi hedefliyor.

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren, dünyanın önde gelen elektrikli otobüs üreticilerinden TEMSA, dünyada beş farklı elektrikli araç modelini seri üretime hazır hale getiren ender üreticiler arasında yerini aldı. Hannover’de düzenlenen, dünyanın en önemli ticari araç fuarlarından olan IAA Transportation’a katılan TEMSA, yeni elektrikli araç modeli LD SB E’nin lansmanını gerçekleştirdi. 40 farklı ülkeden 1.200’ün üzerinde şirketin ve binlerce katılımcının ziyaret ettiği fuarın en çok ilgi gören araçlarından biri olan LD SB E, yüksek mühendislik kalitesi ve sürüş konforuyla TEMSA’nın elektrikli araç gamına önemli bir katkı sağlayacak.

350 kilometre menzile ulaşabiliyor

  • Hannover IAA Transportation’da lansmanı gerçekleştirilen LD SB E, 12 ya da 13 metre olarak iki farklı seçenek olarak tüketicilere sunulabiliyor.
  • 63 kişilik yolcu kapasitesi bulunan araç, 250 kW’lık güce sahip elektrikli motoru sayesinde tüm yol koşullarında beklenen performansı gösteriyor.
  • 210, 280 ve 350 kWh olmak üzere 3 farklı batarya kapasitesi seçeneği sunan LD SB E’nin menzili de uygun koşullarda 350 kilometreye kadar ulaşabiliyor.
  • Araç yaklaşık 2 saatlik sürede tam şarj kapasitesine ulaşabiliyor.
  • Dijital Gösterge Paneli sayesinde sürüşle ilgili tüm bilgiler kolayca takip edilebiliyor.
  • Aracın elektrikli aksamlarının birçoğunun aynı bölgede konumlandırılması, aracın servis ve bakım hizmetlerinde de büyük kolaylık sağlıyor.

Önce ABD’de sonra Avrupa’da iki yeni elektrikli araç lansmanı yaptı

Son iki yıldır Sabancı Holding ve PPF Group (Skoda Transportation) ortaklığında faaliyet gösteren TEMSA, bugün 5 farklı elektrikli araç modelini seri üretime hazır hale getirmiş durumda. TEMSA geçtiğimiz aylarda da ABD pazarı için özel olarak geliştirdiği TS 45E modelinin lansmanını gerçekleştirmişti. Yaklaşık 2 yıl boyunca, dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinin bulunduğu Silikon Vadisi’nde test sürüşleri gerçekleştiren TS 45E, tüm testleri başarıyla tamamlayarak pazara sunulmuştu. Böylece TEMSA, son 6 ayda iki yeni elektrikli aracın lansmanını gerçekleştirirmiş oldu.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER