Çarşamba, Nisan 24, 2024
Ana SayfaGÜNCELTaycan Cross Turismo, Türkiye'ye ne zaman gelecek!

Taycan Cross Turismo, Türkiye’ye ne zaman gelecek!

Porsche, 4 Mart’ta dünya prömiyerini yapmaya hazırlandığı tamamen elektrikli ilk spor otomobili Taycan’ın yeni versiyonu Taycan Cross Turismo’yu satışa sunulmadan önce dünyanın farklı yerlerinde zorlu koşullarda test ediyor.

  • Otomobilin prototipleri, bu testler sırasında neredeyse dünyanın etrafını 25 kez dolaşacak kadar yol kat etti.

Porsche Taycan Cross Turismo modelinin son test sürüşleri, Nürburgring Nordschleife’den Hockenheim’daki Grand Prix pistine, İtalyan kasabası Nardò’dan Fransa – Pireneler’e kadar farklı bölgelerdeki pistlerde gerçekleştirildi. Weissach Geliştirme Merkezi’ndeki safari parkuru adı verilen yol sayesinde Afrika dışında off-road koşullarını bir adım öteye taşıyarak testler tamamlandı. Testler esnasında toplam 998 bin 361 kilometre yol yapan Cross Turismo prototipleri, ekvator temel alındığında dünyanın etrafını neredeyse 25 kez dolaştılar.

Dijital lansmanı 4 Mart’ta

Yeni Cross Turismo, Porsche’nin E-Performans konseptini günlük kullanım ile birleştiriyor ve hareketli bir yaşam tarzına sahip müşterilere hitap ediyor. 2020 yılında 20 binden fazla Taycan teslimat gerçekleştiren Porsche, 2021 yazında Taycan Cross Turismo Avrupa lansmanını gerçekleştirecek.

Taycan, Almanya, ABD, Birleşik Krallık ve Çin başta olmak üzere pek çok bölgede 50’den fazla uluslararası ödül almaya hak kazandı. 42,171 kilometre boyunca kesintisiz drift yapan Taycan, tamamen elektrikli bir spor otomobille en uzun drift kategorisinde Guinness Dünya Rekorunu™ da elinde bulunduruyor.

İlk tamamen elektrikli CUV olan Taycan Cross Turismo’nun dijital dünya prömiyeri 4 Mart’ta gerçekleştirilecek ve Haziran ayında Türkiye’de satışa sunulacak.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER