Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaManşet HaberSTELLANTIS: Mobilitede Dünya liderliğine doğru!

STELLANTIS: Mobilitede Dünya liderliğine doğru!

Hollanda Amsterdam’daki Stellantis Merkezi’nde bugün yapılan dijital basın toplantısında Stellantis’in CEO’su Carlos Tavares, şirkete ilişkin açıklamalarda bulundu.

PSA ve FCA’nın ortaklığı ile kurulan Stellantis, 400 bin çalışanı ve dünyanın en ünlü markalarıyla mobilite dünya lideri olmak için yola çıktı. Carlos Tavares‘in açıklamasından öne çıkan detaylar şöyle:

  • Yeni mobilite çağının fırsatlarını yakalamak için çevikliğe, yaratıcılığa ve verimliliğe sahip; toplumun hareket etme tarzını değiştirmesine yardımcı olacak yenilikçi çözümler sunan yeni bir şirket
  • Tanınmış ve ikonik otomotiv devlerinden, yenilikçi mobilite markalarından ve faaliyet gösterdiği topluluklardaki derin köklerden gelen zengin bir miras
  • 2021 yılının sonuna kadar 39 elektrikli araçla küresel pazarlarda rekabet edebilecek şekilde konumlama
  • Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’da köklü ticari konumla geniş ölçekli operasyonlar
  • Güçlü açılış bilançosu
  • Olağan bir seyirde yıllık 5 milyar Euro’dan fazla sinerji hedefi
  • İlk günden itibaren tüm paydaşlar için yüksek değer yaratmaya adanmış, sağlam yönetim yapısı
  • 400 bin çalışanın, tüketici beklentilerini aşma ve mükemmelin peşinden gitme konusundaki sarsılmaz bağlılığı

“400 bin çalışandan oluşan tam anlamıyla küresel bir şirket”

Bugün, hızlı ve köklü bir değişim geçiren küresel otomotiv endüstrisinin heyecan verici fırsatlarını yakalamak için; özgün, ulaşılabilir ve verimli ulaşım çözümleriyle kendini hareket özgürlüğü sağlamaya adamış yeni sürdürülebilir mobilite çağının dünya lideri Stellantis NV’nin [STLA] (“Stellantis” veya “Şirket” ya da “Grup”) doğuşuna tanık olunuyor.
Güçlü geçmişi ve sağlam finansman kaynakları olan iki grubun birleşmesinden oluşan Stellantis, faaliyetlerini sürdürdüğü topluluklardaki köklü geçmişe sahip, aynı zamanda dünya çapında araçlar ve mobilite çözümleri tasarlayan, geliştiren, üreten ve satışını gerçekleştiren, yetenekli ve deneyimli 400 bin çalışandan oluşan tam anlamıyla küresel bir şirket.
Stellantis’in 11 üyeli Yönetim Kurulu, Başkan John Elkann tarafından yönetilecek. İcra Kurulu Başkanı olarak görev alan Carlos Tavares ise gücünü çeşitlilik, deneyim ve rekabetçilikten alan sektördeki en deneyimli ve başarılı yönetim ekiplerinden birine liderlik edecek. Stellantis, kendini sürekli iyileştirme ve yeniliğe adamış yönetim ekibiyle, kurucu şirketlerinin tüm paydaşlar için değer yaratma performansını statükoya meydan okuma ortak ilkesiyle devam ettirmek için oldukça iyi bir konumda bulunuyor.

125 yıllık gururlu bir mirasa sahip olan Stellantis, yolları süsleyen otomobiller ve motor sporları dünyasında podyumları fetheden eksiksiz bir marka portföyüne ev sahipliği yapıyor. Bu markalara tutku ve rekabet ruhu aşılayan vizyonerler tarafından kurulan şirketin ürettiği bu modeller, lüks, premium, yaygın kullanılan otomobiller, performanslı pikaplar, SUV’ler, hafif ticari araçlar ve özel mobilite çözümlerine kadar tüm segmentleri kapsıyor. Şirket ayrıca bu markalara dair finansman, yedek parça ve servis hizmetleri de sunuyor.

Yılda 5 milyar Euro’dan fazla sinerji elde etme hedefi

Stellantis Çin, Afrika, Orta Doğu, Okyanusya ve Hindistan gibi önemli pazarlardaki henüz tam olarak ortaya çıkarılmamış önemli bir potansiyele ek olarak Avrupa, Kuzey Amerika ve Latin Amerika olmak üzere üç bölgede oldukça köklü bir varlık gösteriyor. Stellantis, 30’dan fazla ülkede gerçekleştirdiği endüstriyel operasyonlar ile tüketici beklentilerini verimli bir şekilde karşılama ve bu beklentileri aşarak 130’dan fazla pazarda benzersiz kalitede araçlar ve hizmetler sunma becerisine sahip bulunuyor.

Stellantis, Kuzey Amerika, Avrupa ve Latin Amerika’daki lider konumu ve bunun bir yansıması olan güçlü işletme marjlarıyla yola çıkıyor. Şirket, ulaştığı büyüklüğü ve ölçek ekonomisini bir kaldıraç olarak kullanarak, müşterileri için yenilikçi mobilite çözümlerine yatırım yapmayı; aynı zamanda olağan seyirde yılda 5 milyar Euro’dan fazla sinerji elde etmeyi hedefliyor. Bu sinerji öngörülerine, akıllı satın alma ve yatırım stratejilerinin uygulanması, güç aktarma organları ve platform kullanımının optimize edilmesi, modern Ar-Ge çalışmalarının yürütülmesi, üretim ve ekipman verimliliğine sürekli odaklanma yoluyla ulaşılması planlanıyor.

Bu sinerji tahminleri, iki şirketin birleşmesinden kaynaklanan herhangi bir tesis kapanışına dayanmıyor.
Dokuz Yönetim Komitesi, ilk günden itibaren şirket çapında performans & strateji, planlama, bölgeler, üretim, marka ve stil alanları dahil olmak üzere verimli bir yönetim yapısı sunacak.

Bu yılın sonuna kadar piyasaya on adet yeni araç sunulacak

Stellantis’in portföyü elektrifikasyon, bağlanılabilirlik, otonom sürüş ve araç paylaşımı ile müşterilerinin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere farklı, sürdürülebilir mobilite çözümleri sunmaya için benzersiz şekilde uygun olarak hayata geçiyor. Stellantis büyümeye devam eden elektrikli araç pazarında mevcut 29 elektrikli modeliyle bugün oldukça iyi bir konumda yer alırken, bu yılın sonuna kadar piyasaya on adet araç daha sunmayı planlıyor.

“En büyük rekabet avantajımız; Stellantis çalışanlarının coğrafi ve kültürel çeşitliliği”

Şirket, bir yandan tüm ürünleri, montaj fabrikaları ve tesislerine yönelik uzun vadeli karbon nötr olma hedefine ulaşmak için çalışırken, diğer yandan faaliyet gösterdiği toplumlara katkıda bulunmak için aktif bir rol oynamayı da kararlılıkla taahhüt ediyor..
Yeni şirketin kuruluşunu kutlayan John Elkann: “Stellantis’in, dünyamızın herkese hareket özgürlüğü sağlamak için temiz ve akıllı çözümleri destekleyecek yeni bir otomotiv şirketine ihtiyaç duyulduğu zaman doğması tesadüf değil.

Küresel büyüklüğümüz ve erişimimiz, müşterilerimiz için en son teknolojilere, ayırt edici mükemmelliğe ve benzersiz seçimlere yatırım yapmamıza gereken kaynakları sağlıyor. “İlk Günden” itibaren en büyük rekabet avantajımız; Stellantis çalışanlarının coğrafi ve kültürel çeşitliliği. Stellantis’i bugünkü durumuna getiren, sahip oldukları enerji, bilgi birikimi ve sürekli bağlılıkları ile çalışanlarımız olmuştur. Bu yeni mobilite çağında her geçen gün Stellantis’i daha da büyük bir şirket haline getirecek olanlar da onlardır” diye konuştu.

“Sürekli değişen ortamda, otomotiv endüstrisinde lider bir oyuncu olma kararlılığı”

Stellantis’in yolculuğunun ilk gününde Carlos Tavares de görüşlerini şöyle ifade etti, “Bugün harika bir gün. Stellantis, projeyi duyurduktan bir yıl sonra, COVID-19 salgınının neden olduğu eşi görülmemiş toplumsal ve ekonomik bozulmaya rağmen doğdu. Bunu mümkün kılan takım arkadaşlarıma ve bu istisnai yılda operasyonlarımızı ileriye taşımaya devam eden tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu, büyük olmaktan ziyade çok iyi olmayı hedefleyen, parçalarının toplamından çok daha fazlası olmaya kararlı olan şirketimizin çevikliğini, yaratıcılığını ve uyumluluğunu gösteriyor. Bu aynı zamanda, Stellantis’in kendini “mükemmelin peşinde koşmaya” ve çalışanlarının refahını artırmaya adamasının ve sürekli değişen ortamda, otomotiv endüstrisinde lider bir oyuncu olma kararlılığının bir başka işareti” dedi.
Yeni şirket dün, 18 Ocak’ta Euronext (Paris) ve Borsa Italiana (Milan) ve bugün de New York Borsası’nda işlem görmeye başladı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER