Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaManşet HaberSprint’in galibi Bottas, pole pozisyon Verstappen’in!

Sprint’in galibi Bottas, pole pozisyon Verstappen’in!

Sezonun ikinci Sprint yarışını birinci sırada bitirerek pole pozisyonunu alan Bottas, cezası nedeniyle İtalya GP’sine son sıradan başlayacak. Pole pozisyon yarışın ikincisi Verstappen’e kaldı.

Mercedes pilotu Valtteri Bottas…

Mercedes pilotu Valtteri Bottas, dün yapılan sıralama turlarını kazanarak; pole pozisyonu belirleyecek Sprint yarışına önde başladı. Bottas, Sprint yarışını kazandı ancak cezası nedeniyle yarışa en sondan başlayacak. Bottas’ın güç ünitesi değişikliği için aldığı ceza Verstappen’e pole pozisyonu getirdi.

Valtteri Bottas, Monza’da yapılan sezonun ikinci F1 Sprint yarışını kazanan pilot oldu. Ancak Finli pilot cezası nedeniyle yarışa en sondan başlayacak. İtalya Grand Prix’sinde Sprint yarışının ikincisi Max Verstappen yarışa en önden başlayacak.

Mercedes motoru kullanan takımlardan McLaren’in pilotu Daniel Ricciardo ve eski takım arkadaşı Red Bull Honda pilotu Max Verstappen…

Sprint yarışının bir diğer kazananı da Daniel Ricciardo oldu. Yarışı üçüncü sırada bitirdi, ancak Bottas’ın cezası nedeniyle o da İtalya GP’sine ikinci sıradan başlayacak. Lando Norris ise yarışa Ricciardo’nun arkasından üçüncü sıradan başlayacak. Sprint’in beşincisi Lewis Hamilton ise dördüncü sıradan başlayacak.

Hamilton startta kaybetti!

Işıklar söndüğünde, Hamilton kabus gibi bir başlangıç ​​yaptı. Starta iyi odaklanan Verstappen istediği kalkışı yaptı ve Bottas’ın arkasına yerleşti. Yumuşak lastiklerle start alan McLaren pilotları Ricciardo ve Norris de Hamilton’u geçince, şampiyon pilot bir anda kendini karambolün içinde buldu.

Meksikalı pilot Sergio Perez, Monza Pisti’nde yapılan 18 turluk Sprint yarışında yine bekleneni veremedi. Böyle devam ederse Perez’in Red Bull Honda takımındaki geleceği tehlikeye girecek…

Gasly, 1. virajda Ricciardo’yla hafif bir temas yaşadı ve Curva Grande’yi dönerken AlphaTauri sürücüsünün ön kanadı ön tekerleklerinin altına girdi. Gasly bir anda kendini çakıl havuzunda buldu ve çabaları bariyerlere çarpmayı engelleyemedi.

Hamilton, son turlara doğru Norris’i geçmek için elinden gelen herşeyi yaptı. Her turda dördüncü sıradaki Lando Norris’in arka kanadına adeta yapıştı. Ancak, Mercedes motorlu McLaren’i geçmenin bir yolunu bulamadı ve büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Hollandalı Max Vderstappen, emin adımlarla şampiyonluğa ilerliyor.Verstappen startta rakibi Hamilton’u geçerek, Hamilton’un karambolun içinde kalmasını sağladı.

İtalya GP’si Pazar günü Türkiye Saatiyle 16.00’da start alacak. Yarış, şifreli platformlarda canlı yayınlanacak.

F1 İTALYA GP’Sİ SPRINT YARIŞI KLASMANI(POLE POZİSYON)
1-Valtteri Bottas MERCEDES
2-Max Verstappen RED BULL RACING HONDA
3-Daniel Ricciardo MCLAREN MERCEDES
4-Lando Norris MCLAREN MERCEDES
5-Lewis Hamilton MERCEDES
6-Charles Leclerc FERRARI
7-Carlos Sainz FERRARI
8-Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI
9-Sergio Perez RED BULL RACING HONDA
10-Lance Stroll ASTON MARTIN MERCEDES
11-Fernando Alonso ALPINE RENAULT
12-Sebastian Vettel ASTON MARTIN MERCEDES
13-Esteban Ocon ALPINE RENAULT
14-Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES
15-George Russell WILLIAMS MERCEDES
16-Yuki Tsunoda ALPHATAURI HONDA
17-Nikita Mazepin HAAS FERRARI
18-Robert Kubica ALFA ROMEO RACING FERRARI
19-Mick Schumacher HAAS FERRARI
-Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER