Perşembe, Nisan 25, 2024
Ana SayfaLojistik GündemiProfesyonel TIR sürücülerinin vize sorunları için çözüm arayışı!

Profesyonel TIR sürücülerinin vize sorunları için çözüm arayışı!

Profesyonel TIR sürücülerinin vize başvurularına alınan haksız “Ret” kararları ve Avrupa ülkelerine taşıma yapan Türk taşımacılık filolarının, pandemi sürecindeki yaşadıkları gelişmeler ile Türk taşımacılık sektörünün AB delegasyonundan talepleri masaya yatırıldı.

“Profesyonel TIR Sürücülerinin Vize Sorunları” başlı altında Dışişleri Bakanlığı ve UND İşbirliğinde gerçekleştirilen toplantıya ABD Delegasyonu ile 27 Avrupa ülkesi Misyonları katıldı. Toplantıda özellikle Türk TIR sürücülerinin vize konusunda yaşadıklarının büyük mağduriyetlere neden olduğunun altı çizildi.
Ayrıca toplantıda katılımcılara örnek vakalar üzerinden detaylı olarak yaşanan sorunlar sunuldu.

“UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, sorunları dile getirdi”

Lojistik sektörünün öncelikli gündeminde yer alan ve hizmet sağlanan Avrupa’daki paydaşlarla ile ortak çıkarları ilgilendiren bazı hususların paylaşıldığı toplantıda sorunları dile getiren UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, Profesyonel TIR Sürücülerinin vize süreçlerinin kolaylaştırılması ve sorunların aşılmasında tüm taraflara önemli görevler düştüğüne dikkat çekti.

UND Başkanı Uyardı:İhracatımız artıyor ama çıkış yolu bulamıyoruz!

“Lojistik sektörünün öneminin bir kez daha ve net olarak anlaşıldı”

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, toplantıda yapmış olduğu konuşmasında; “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde; hayati malzeme ve ürünlerin tedarikinde ortaya çıkan sorunların kıtlık riski ve tedarik zinciri kopmalarını beraberinde getirmesi karşısında lojistik sektörünün öneminin bir kez daha ve net olarak anlaşıldığı; Profesyonel TIR sürücülerin Türkiye-Avrupa ticaretinde ve ortak tedarik zincirinin işleyişinde önemli aktörler olarak görev üstlendiklerini, sürücülerin bu rollerinin iş yapış modellerinde göz önünde bulundurulmasının Avrupa ile olan ticaretimizin kesintisiz devamına büyük katkı sağlayacağını” belirtti.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER