Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaOTOBÜSOtokar, elektrikli otobüsü Kent Electra’yı tanıtacak

Otokar, elektrikli otobüsü Kent Electra’yı tanıtacak

Türkiye’nin lider otobüs üreticisi Otokar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 6-8 Ekim tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek olan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda yerini alacak. Bu yılki ana teması “Lojistik, Mobilite, Dijitalleşme” olarak belirlenen şurada Otokar, yenilikçi elektrikli otobüsü Kent Electra’yı tanıtacak.

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, ulaştırma sektörünün en eski ve etkili etkinliği olan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’nda yerini alıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca 1945 yılından bu yana gerçekleştirilen, bu yıl 55 farklı ülkeden üst düzey yetkililerini ağırlayacak olan Şura’da Otokar, ulaşım sektörünün geleceğini belirleyecek yenilikçi çözümlerini tanıtacak.

Mega ulaşım projeleri, Covid-19 sonrası dünyada ulaşımın ve bütünsel kalkınmayı destekleyecek ekonomi ve ulaşım koridorlarının gelişimi konuları ile bölgesel sorunların çözüm önerileriyle ele alınacağı etkinlik; 6-8 Ekim tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenecek. Kara, demir, deniz ve hava yolları ile haberleşme olmak üzere 5 sektörden üst düzey yerli ve yabancı konuşmacıların panellerde yer alacağı Şura’da ayrıca, çeşitli ülkelerden bakan ve bakan düzeyinde katılımla Ulaştırma Bakanları Yuvarlak Masa Toplantısı yapılacak.

Son 10 yılda 1,3 milyar TL’lik Ar-Ge harcaması ile alternatif yakıtlı araçlar, akıllı şehirler ve güvenli ulaşım sistemleri gibi alanlarda birçok yeniliğe imza atan ve Türkiye’nin ilk elektrikli otobüs üreticisi unvanına sahip olan Otokar, Şura’nın etkinlik parkında elektrikli otobüsü Kent Electra’yı tanıtacak. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın 50’den fazla ülkesinde milyonlarca yolcuya konforlu, güvenli seyahat imkanı sunan Otokar’ın dinamik, zarif ve modern tasarımıyla dikkat çeken yeni elektrikli otobüsü; daha temiz bir çevre, daha sessiz trafik, daha düşük işletme maliyetleri ve daha yüksek verimlilik sağlamak hedefiyle tasarlandı. Tam şarjla topografya ve kullanım profiline bağlı olarak 300 kilometre üzerinde menzil sunabilen Kent Electra; tasarımının yanı sıra konforu, teknolojisi, güvenlik alanındaki yenilikçi çözümleriyle dikkatleri üzerinde topluyor.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER