Perşembe, Mart 28, 2024
Ana SayfaŞirket HaberleriKadınlar daha az trafik kazası yapıyor

Kadınlar daha az trafik kazası yapıyor

Türkiye’nin ilk serbest dolaşımlı araç paylaşım markası MOOV, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’na dikkat çekmek, trafik kurallarına uymanın önemini hatırlatmak amacıyla kiralamalarda yaşanan trafik kazalarıyla ilgili bilgiler paylaştı.

Emre Ayyıldız
Emre Ayyıldız

Sanılanın aksine kadınların erkeklere göre yüzde 25 daha az trafik kazası yaptığını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, trafik kazalarının en çok kavşaklarda meydana geldiğini söyledi.

Tam dijital alt yapısıyla araç paylaşımı sektörünün lider markası olan MOOV, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında kiralamalarda yaşanan kazalarla ilgili bilgileri paylaştı. MOOV’daki kiralamalarda yaşanan trafik kazalarını incelediklerinde ilgi çekici sonuçların çıktığını belirten Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, “MOOV kiralamalarını baz alarak hazırladığımız rapora göre kadınlar erkeklere göre yüzde 25 daha az trafik kazası yapıyor. Bu da aslında kadınların daha güvenli ve emniyetli araç kullandığını bize gösteriyor” dedi.

Trafik kazalarını yaş gruplarına göre de incelediklerini söyleyen Emre Ayyıldız, “MOOV araçlarıyla yapılan trafik kazalarının yüzde 53’ü 18-24 yaş grubundaki MOOVER’ların kullandığı araçlarda yaşandı. Bununla birlikte trafik kazalarının, yüzde 70’in üzerinde bir oranla en çok kontrolsüz kavşaklarda yaşandığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNÜN HABERLERİ

ÖNE ÇIKAN BENZER HABERLER